Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

21-godišnji student iz susjedstva zaludio svijet svojim proizvodom: Ovako izgledaju muški halteri

MojFaks | Karijera, 03.02.2017.21-godišnji student iz susjedstva zaludio svijet svojim proizvodom: Ovako izgledaju muški halteri

O njegovom 'izumu' pisali su Tech Insider UK i Business Insider UK, a kako i ne bi kad se radi o genijalnoj inovaciji, dosad nepoznatoj u cijelome svijetu.

Nik Vene, 21-godišnji student ekonomije iz Ljubljane, osmislio je odlični modni dodatak za sve muškarce koji vole nositi košulje, ali ih ne vole neprestano vraćati u hlače. Muški halteri možda nisu erotični kao ženski, ali su praktični: elastične trake držat će na mjestu svaku košulju, čak i ako podižete ruke, gestikulirate, sjedite pogrbljeno ili se sagnete nešto pokupiti s poda.

Ideja je nastala krajem 2014. godine kad je Nik, isfrustriran što neprestano mora popravljati košulju uvučenu u hlače, odlučio riješiti ovaj problem – kako sebi tako i drugim muškarcima. S obzirom da na svjetskome tržištu nije našao adekvatan proizvod – napravio ga je sam. Tako je nastao T-Holder, piše Cekin.si.

Prvi nacrt proizvoda bio je gotov 2015. godine kad ga je Vene planirao "oglasiti" na Kickstarteru kako bi sakupio dovoljno novaca za proizvodnju. Nažalost, od Kickstartera je dobio negativan odgovor pa se odlučio prebaciti na platformi Indiegogo na kojemu je pak kampanja podbacila.


foto: Facebook@Nik Vene

Onda se, kaže Nik, početkom 2016. dogodilo čudo: zbog velikog interesa Kickstarter je ipak odlučio prihvatiti zamolbu za oglašavanje njegovog proizvoda. Nova kampanja bila je bolje razrađena i urodila je plodom – mladi student ekonomije za svoju je ideju sakupio 58 tisuća dolara.

Nakon kampanje, prodaja proizvoda neprestano se povećavala, a već je u prosincu prošle godine iznosila 350 komada mjesečno. Zbog ovog interesa odlučili su unaprijediti proizvod i tako je nastao S-Holder – poboljšana verzija T-Holdera sa bočnim elastičnim trakama (za svaku duljinu košulje), novim kopčama i bojama.

Venetov tim sastoji se od dva grafička dizajnera, tri krojačice, tiskara i računovođe, a proizvodnja se u potpunosti odvija u Sloveniji. Kad se zbroje prva i druga kampanja, do ljeta 2016. godine prodano je približno 3500 "haltera". Najviše interesa pokazuju kupci iz SAD-a, zatim Europe i Meksika, a dio odlazi u Aziju i Australiju.

Unatoč uspješnom biznisu koji planira proširiti (već planira nove proizvode), Vene kaže da se nada da će ove godine diplomirati i steći diplomu Ekonomskog fakulteta u Ljubljani, kako bi se u potpunosti mogao posvetiti svome brandu NV Holders.

Također kaže da mu je razvoj T-Holdera bila odlična prilika za razvoj poduzetničkih i marketinških vještina, kao i za početak njegovog poduzetničkog puta.

Kickstarter kampanju pogledajte ovdje.

L.B./izvor: Cekin.si
foto: Kickstarter.com


Nik VeneEkonomski fakultet u LjubljaniT-HolderS-Holderhalteri za muškarceinovacijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se