Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

2,2 milijuna kombinacija za putovanje: Vollo je najbolji hrvatski startup u ranoj fazi razvoja

MojFaks | Karijera, 15.11.2016.2,2 milijuna kombinacija za putovanje: Vollo je najbolji hrvatski startup u ranoj fazi razvoja

Provedba predakceleracijskog programa StartUp Factory Zagreb u punom je jeku.

Izabrani timovi kroz niz edukacija te mentorsku, infrastrukturnu i financijsku pomoć razvijaju svoje inovativne ideje. Jedan od Startup Factory Zagreb (SFZGB) timova je i Vollo koji je već osvojio niz značajnih nagrada za svoj startup.

Vollo je online servis za pretragu, usporedbu i kupnju autobusnih karata koji je na CESA (Central European Startup Awards) startup natjecanju proglašen najboljim hrvatskim startupom u ranoj fazi razvoja. U Vollo tražilici nalazi se preko 70 tisuća linija i 2,2 milijuna kombinacija za putovanje autobusom u 20-ak europskih zemalja. Uz pomoć 120 partnera, Vollo je autobusnim linijama uspio povezati cijelu Hrvatsku te sjevernu i južnu Europu.

"Jako nas veseli što je CESA prepoznala naš rad i naše rezultate. Ova nagrada za najbolji early stage startup daje nam još više motiva da još brže i jače radimo na onome što smo krenuli - digitalna transformacija prijevoza", kazao je o CESA priznanju Marko Jukić, osnivač i CEO Vollo-a.

"Za početak smo integrirali autobusni promet, te pojednostavili pretragu i transparenciju cijena i polazaka, uskoro očekujemo više vrsta prijevoza i benefita za studente", dodaje Jukić.Ovo priznanje je samo jedno u nizu koje je Vollo dobio u protekla dva mjeseca. Hrvatski servis za kupnju autobusnih karata online nominiran je među najboljih 100 startupa srednjoistočne i južne Europe na Startup Istanbul Challengeu te je ušao u top 13 startupa na Catch pitch izazovu u Beogradu. Kroz predakceleracijski programa StartUp Factory Zagreb, Vollo je dobio investiciju te koristi mentorsku podršku, kao i uredski prostor Tehnološkog parka Zagreb.

Startup Factory Zagreb je prvi no equity predakceleracijski program u Hrvatskoj namijenjen razvojnim timovima i startup-ovima kojeg je pokrenula Razvojna agencija Zagreb. Partneri programa su vodeće ICT kompanije u zemlji - Hrvatski Telekom, IBM i tvrtka SmartIS.

"Ekipa iz SFZGB-a je stvarno doprinijela dizanju atmosfere i omogućila nam da svakodnevne zadatke odradimo brže i kvalitetnije te dođemo do kontakata koji su krucijalni za naš daljnji rast. Osim planiranja i izvršavanja zadataka, vrijeme provodimo podižući koncentraciju igranjem stolnog tenisa", izjavio je Jukić o selidbi u novi uredski prostor.

Grand Finale CESA natjecanja održat će se 1. prosinca u Ljubljani, gdje će Vollo predstavljati Hrvatsku u regionalnoj konkurenciji startupa u ranoj fazi razvoja.

L.B./foto: Facebook@Vollo/autor: Ivan Gabriš


VolloMarko JukićStartup Factory ZagrebRazvojna agencija Zagrebputovanjaautobusne karteCESAnajbolji hrvatski startupKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se