Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Apsolutno najbolji posao na svijetu: čuvar egzotičnih otoka

MojFaks | Karijera, 24.05.2016.Apsolutno najbolji posao na svijetu: čuvar egzotičnih otoka

Tko ne bi uživao u poslu koji uključuje život na egzotičnom i prelijepom otoku, pecanje, pisanje bloga, sunčanje i gotovo cjelodnevno ljenčarenje i uživanje u ljepotama krajolika uz povremeno šetanje plažama i provjeravanje imanja koje s vremena na vrijeme treba popraviti ili urediti? A sve to za sasvim pristojnu plaću!

Troškovi su minimalni, plaću gotovo da nećete ni taknuti, a ako se ne osjećate dovoljno pustolovno i voljno da život proživite kao Robinson Crusoe, uvijek možete pristati na probni rok od šest mjeseci, a onda odlučiti vraćate li se kući ili ostajete li u tom raju.


foto: The Youth Magazine

Kao što vam je to već vjerojatno jasno, za obavljanje ovog posla ne treba vam neka posebna diploma ni certifikat o položnom tečaju. Sve što vam je potrebno su pustolovan duh i osjećaj odgovornosti. Neke od poželjnih karakteristika potencijalnih kandidata su:

- odlično snalaženje u vodi (plivanje, ronjenje)
- ljubav prema prirodi i životinjama
- poznavanje engleskog jezika
- otvorenost prema novim stvarima i iskustvima
- strast za životom u prirodi


foto: The Youth Magazine

- osnovno poznavanje stolarskog i vodoinstalaterskog zanata (kako biste mogli održavati imanje)
- upravljačke vještine
- poznavanje prve pomoći i dobro zdravstveno stanje


Smještaj se može nalaziti na samome otoku ako je radna rutina svakodnevna ili pak na obližnjem kopnu ako ne morate svaki dan kontrolirati otok. Smještaj je besplatan, kao i svi troškovi prijevoza i prehrane.

Za koga točno radite?


Može se raditi o turističkoj organizaciji ili zajednici koja treba nečije usluge održavanja otoka, ali može se raditi i o otoku u privatnome vlasništvu koji služi kao odmaralište vlasnicima. U ovom slučaju čuvar otoka najčešće mora biti stalno prisutan, održavati imanje i otok, ali i dočekati vlasnike i pomoći im da se smjeste i raspakiraju.


foto: The Youth Magazine

Kako se zaposliti kao čuvar otoka?


Da biste pronašli svoj posao iz snova (ako vam sve ovo odgovara), morat ćete se malo potruditi i istražiti tržište. Sreću okušajte ovdje, ovdje ili slanjem e-maila na ovu adresu. Uvijek možete napraviti popis otoka koji vas interesiraju i zatim kontaktirati lokalne vlasti i nadležne za ta područja.

L.B./izvor: The Youth Magazine
foto: Pixabay


idealan posaoposao iz snovaotokčuvarpustolovinaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se