Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

IBM otvara centar u Hrvatskoj: Mentorirat će studente i otvoriti 500 radnih mjesta

MojFaks | Karijera, 20.07.2016.IBM otvara centar u Hrvatskoj: Mentorirat će studente i otvoriti 500 radnih mjesta

Radi se o inovacijskom centru za korisnike na globalnoj razini koji će biti smješten u Zagrebu a vještine koje se traže su poznavanje jezika, informacijskih znanosti, matematike i srodnih škola i fakulteta.

Tvrtka IBM i Vlada Republike Hrvatske danas objavljuju suradnju na projektu osnivanja prvog IBM-ovog globalnog centra naziva IBM Client Innovation Centar koji će biti smješten u Zagrebu, i otvorit će 500 radnih mjesta, objavljuje Večernji list.

IBM-ov Centar pružat će usluge IBM-ovim korisnicima na globalnoj razini. Riječ je o zaokruženom spektru usluga za informatičku infrastrukturu i podatkovne centre opremljene kako IBM-ovim tako i heterogenim okolinama uključujući proizvode drugih IT proizvođača, kažu iz IBM-a.

Centar će pružati podršku svojim korisnicima 24 sata na dan, 365 dana u godini kako biefikasno mogli upravljati svojim IT sustavima te tako povećati svoju učinkovitost, unaprijediti poslovanje i spremno odgovoriti na izazove tržišta.

U Centru će se primjenjivati napredne tehnologije i alati uključujući i IBM Watson Analytics kapacitete, koje će korisnici iz različitih industrijskih grana poput maloprodaje, financija i proizvodnje, moći primjenjivati.

"IBM-ovi inovacijski centri ključni su u isporuci naših usluga korisnicima širom svijeta", rekao je Damir Zec, poslovni direktor, IBM Hrvatska te dodao: "IBM je prisutan u Hrvatskoj više od 20 godina i svojim je djelovanjem utjecao na razvoj i stvaranje tehnoloških trendova u zemlji. Zagreb smo izabrali kao lokaciju za naš Centar uzimajući u obzir kriterije lokacije, poslovnog okruženja i tržišta rada."

IBM-ov Centar otvorit će i nova radna mjesta te će surađivati s fakultetima u Hrvatskoj na programima mentorstva i profesionalnog usavršavanja talenata s tehničkih škola i fakulteta, još u fazi studiranja.

IBM će započeti kampanju za zapošljavanje te će u nekoliko idućih mjeseci i godina novi Centar zapošljavati studente i IT stručnjake koji posjeduju znanja iz područja jezika, informacijskih znanosti, matematike i srodnih škola i fakulteta, stoji u priopćenju IBM-a.

L.B./izvor: Večernji list
foto: fastcolabs.com


IBMcentar u ZagrebuzapošljavanjestudentifakultetiDamir ZecKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se