Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

5 generacija TOP startupa koji su 'povukli' više od milijun i pol kuna: Postani dio društva proaktivnih i poduzetnih studenata

MojFaks | Karijera, 01.10.2020.5 generacija TOP startupa koji su 'povukli' više od milijun i pol kuna: Postani dio društva proaktivnih i poduzetnih studenata

Studenti Sveučilišta u Splitu i u novoj akademskoj godini imaju priliku demonstrirati svoje znanje i vještine učešćem u Studentskom poduzetničkom inkubatoru.

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu djeluje Studentski poduzetnički inkubator s ciljem promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti njihovih poduzetničkih pothvata. Nastao je kao rezultat višegodišnjeg rada Fakulteta na području poduzetništva mladih s ciljem pružanja podrške od samih početaka, kako po pitanju poslovnog savjetovanja pa sve do infrastrukturne podrške.

Također, cilj Inkubatora je povezivanje mladih, poduzetnika početnika s realnim sektorom i njihova integracija u poduzetničku zajednicu i ekosustav, kako na lokalnoj tako i na globalnoj razini, pojašnjavaju nam iz Inkubatora.

...Motiv je novac: Sve više studenata okreće se poduzetništvu i to u ovoj branši...


Dosad iznjedrili 5 generacija uspješnih studenata koji su povukli preko milijun i pol kuna sredstava iz EU fondova


Članovi SPI-a su studenti i mladi diplomanti koji kroz program inkubatora razvijaju svoje startup-e. Program se sastoji od mentoriranja te različitih edukacija i radionica koje obuhvaćaju razvoj poslovnog modela i proces realizacije poduzetničke ideje. Mladi također imaju opremljen prostor za razvoj svojih inovacija te osim samostalnog imaju priliku rada u timovima.

"Dosad je SPI program prošlo 5 generacija, od kojih su mnogi svoje studentske startupe pretvorili u uspješne tvrtke. Startupi proizašli iz Studentskog poduzetničkog inkubatora uspješno su povukli preko milijun i pol kuna EU sredstava za svoje inovacije (Denther, Toothcam, Sailboat RC – startupi prve i druge generacije SPI-a) te redovito osvajaju nagrade i prva mjesta na različitim natjecanjima", govori nam Zvonimir Jukić iz SPI-ja.

...Napravio 'uradi sam' konzolu: Albert će biti žestoka konkurencija brucošima na FER-u...


Mala tvornica sreće, eAgrar, EazyOil - samo su neka od uspješnih startup imena


"Među njima se ističu Mala tvornica sreće (treća SPI generacija) koja je osvojila drugu nagradu i 100 tisuća kuna na Moj Zaba Start. Slaven Damjanović (četvrta SPI generacija) je s eAgrar osvojio prvo mjesto kao najinovatvniji startup u Gradu Splitu 2019. i 100 tisuća kuna na Get in the Ring natjecanju te put u Montreal, Kanadu na globalno finale. Pobjednički startup treće SPI generacije EazyOil proglašen je nedavno EIT InnoEnergy Startupom godine 2020. u Hrvatskoj. EazyOil je npr. nastao za vrijeme hackathona kojeg SPI sada već tradicionalno organizira svake godine te najboljim idejama daje podršku da se dalje razvijaju kroz inkubatorski program", ponosno ističe Jukić.

Dakle, uz sam SPI program za članove startupe, SPI organizira i razna natjecanja, edukacije i ostale manifestacije za startupe. 

...Ona je 'Buduća liderica': FER-ova studentica osvojila nagradu za poduzetnu ženu...


Neke od manifestacija koje organiziraju su STup! (međunarodno sveučilišno startup natjecanje), Get in the Ring (natjecanje najinovativnijih poduzetnika s nagradnim fondom od 250 tisuća kuna i putom na svjetsko finale), GEW (Svjetski tjedan poduzetništva koji se obilježava svake godine trećeg tjedna u studenom), Smart City Challenge (hackathon na području pametnih tehnologija koji se organizira u suradnji s Gradom Splitom) i Hack4Split (društveni hackathon kojem je cilj pronalazak rješenja za napredak naše lokalne zajednice).

*** Studentski poduzetnički inkubator otvara prijave za novu generaciju u akademskoj godini 2020./21. i poziva sve poduzetne i proaktivne studente da se prijave. Prijaviti se mogu studenti s poduzetničkom idejom ili projektom, mladi poduzetnici početnici i startupi do 2 godine starosti. Možete se prijaviti pojedinačno ili kao tim.

Prijave traju do 22. studenog 2020. godine.
Kontakt za pitanja: spi@efst.hr

MojFaks
foto: Facebook@Studentski poduzetnički inkubator


studentipoduzetništvoidejeStudentski poduzetnički inkubatorKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se