Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Na Ekonomskom faksu predstavljena tvrtka koja planira zaposliti 2000 ljudi

MojFaks | Karijera, 08.07.2016.Na Ekonomskom faksu predstavljena tvrtka koja planira zaposliti 2000 ljudi

Tvrtka Teleperformance koja je prisutna u 65 zemalja svijeta i zapošljava oko 190 tisuća ljudi, u Splitu želi otvoriti 'call centar' i zaposliti do dvije tisuće ljudi. Početna plaća je oko šest tisuća kuna i radi se cijele godine.

Poprilična gužva vladala je jučer na Ekonomskom fakultetu u Splitu na kojem se održao Dan karijera. Kako i ne bi kad treba puno radnika, objavljuje Dnevnik Nove TV.

"Želimo otvoriti multijezični ured. U planu nam je europsko tržište za naše međunarodne klijente", ističe Gabriele Piva, predstavnik tvrtke.

"Oni imaju plan zaposliti u uredu u Splitu oko 2 tisuće ljudi. To je dosta ambiciozno. Naravno, krenut će prvo s 300 do 400 ljudi", kaže Marijan Čipčić, suorganizator.

Posao je, između ostaloga, odgovaranje na elektroničku poštu i telefonska služba za korisnike. No, hoće li ova tvrtka zaista otvoriti ured u Splitu još nije sto posto sigurno. Sve će, kaže predstavnik tvrtke, ovisiti o odazivu i vještinama kandidata.


foto: unist.hr

"Ako dobijemo zeleno svjetlo, u rujnu počinjemo s otvaranjem tvrtke i traženjem prostora. Planirani početak rada je veljača 2017. Radi se o poslu tijekom cijele godine", ističe Piva.

Početna plaća je oko šest tisuća kuna neto. "Osamsto eura za početnu plaću je malo bolje nego što se nudi u nas svakako. Sad koliko u tome ima istine neznam, pričaju svašta i za mnoge slične firme pričaju pa ljudi rade za minimalac to ćemo sve vidjeti", kaže Splićanka Mirela.

Svi zainteresirani za posao u ovoj tvrtki mogli su ostaviti svoje podatke, a glavni preduvjeti mogućeg zapošljavanja su poznavanje stranih jezika – engleskog, njemačkog, francuskog, talijanskog i drugih, komunikativnost te poznavanje rada na računalu, stoji na službenim web stranicama Sveučilišta u Splitu.

Video prilog pogledajte ovdje.

L.B./izvor: Dnevnik.hr
foto: unist.hr


Ekonomski fakultet u SplituTeleperformanceGabriele PivazapošljavanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se