Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Napumpaj' životopis tijekom zimskih praznika

MojFaks | Karijera, 28.12.2015.'Napumpaj' životopis tijekom zimskih praznika

Prvi dio jesenskog semsestra je završio, kolokviji su odrađeni, kao i jedan dio seminara i naravno da je jedino o čemu razmišljaš odlazak kući, uživanje sa svojom obitelji i prijateljima koje nisi vidio/vidjela od početka tog terora na faksu, gledanju serija i ljenčarenja pod dekicom.

No, što ako ove zime praznike želiš provesti malo aktivnije? Zamisli koliko pluseva ima aktivno provođenje blagdana! Posebice ako u svoju prazničnu rutinu uključiš nešto s čime možeš obogatiti svoj životopis.

Evo s čime možeš pokušati ako ne možeš prebaciti u nižu brzinu čak ni tijekom praznika...

Volontiraj


Blagdanski period odlično je vrijeme da nekome pomogneš! Za razliku od poslova i stručnih praksi, volontiranje je puno slobodnije po pitanju satnice i obaveze, a tvom će životopisu dodati jednu težinu komparativne prednosti pred drugima jer pokazuje da si osoba koja je spremna uložiti svoje vrijeme u nešto bez da za to isto očekuje novčanu protuvrijednost. Također ti nudi priliku da stekneš radno iskustvo, a ono je uvijek ogromna prednost prilikom zapošljavanja!
Ispitaj koje civilne udruge djeluju u tvom kvartu, ima li staračkih domova u kojima trebaju volontere, možeš li raditi s djecom ili napuštenim životinjama ili pak u nekoj tvrtki u kojoj se jednog dana nadaš i zaposliti. Pogledaj na web stranici Volonterskog centra Zagreb što se nudi – ovo je dobra početna točka koja će te uvesti u svijet volontiranja.

Nađi privremeni posao

Za praznike skoči prodaja, dolaze nam i turisti, a ako živiš u nekom većem gradu onda znaš da zimska idila znači i veći 'muving', više događanja i privremenih ponuda (štandova, predstava, koncerata) koje nude priliku da se zaposliš na nekoliko tjedana.
Ovo će ti osigurati dodatni džeparac, ali ti pokazati što znači imati posao, upoznat ćeš nove ljude i steći vrijedno iskustvo koje će obogatiti tvoj životopis.

Napravi svoju web stranicu ili blog

U današnje je vrijeme on-line 'vidljivost' jako važna za zapošljavanje i zatvoju budućnost. Tijekom traženja posla, web stranica mogla bi ti donijeti dodatne bodove u očima poslodavaca, posesbice ako se želiš zaposliti u branšama koje cijene digitalnu i informatičku pismenost. Ako si pak student/ica nekog kreativnosg studija (fotografija, glazba, umjetnost), na web stranici možeš jednostavno izlagati svoje radove i projekte na kojima si radio/la ili radiš.
Možda ti ovo zvuči kao prevelik izazov, ali stvaranje vlastite stranice ne mora biti komplicirano! Za početak to ne mora biti najkompleksnija stranica na svijetu! Dovoljno je da uključuje neke osnovne informacije, profesionalnu fotografiju, primjere projekata na kojima si radio/la, životopis i možda nešto što odaje tko si zapravo – neki osobni štih.
Platforme za stvaranje web stranica poput Wix-a i Wordpress-a nude ti 'korak po korak' upute kako početi i napraviti vlastitu web stranicu. Što čekaš?

Nauči nešto novo

Ako imaš dovoljno slobodnog vremena – zašto ne naučiti nešto novo? Bez obzira radi li se o obradi fotki u Photoshopu ili osnovama programiranja ili kodiranja, iskušaj nešto novo ove zime. Ne moraš čitati udžbenike – dovoljno je on-line resursa u koje možeš zaviriti. Baci oko na Courseru koja nudi hrpu besplatnih on-line tečajeva, ako si više zainteresiran/a za društvene mreže pogledaj što ti nudi Hootsuite...mogućnosti su beskrajne!

L.B./izvor: Her Campus
foto: Freeimages


zimski prazniciživotopisposaovolontiranjeaktivni prazniciKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se