Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Od festivala do nesebičnih djela: Studenti otkrili za što pune svoje 'kasice prasice' prije novog semestra

MojFaks | Karijera, 16.08.2018.Od festivala do nesebičnih djela: Studenti otkrili za što pune svoje 'kasice prasice' prije novog semestra

Kraj ljeta za mnoge studente predstavlja uzbudljivu avanturu koju donosi jesen. Pogađate? Riječ je o novom semestru što znači kopiranje i nabavljanje nove ture skripti i knjiga, komentiranje predavanja uz ukusan obrok u menzi, ali i smišljanje novih planova jer se studentski život ne sastoji samo od učenja. Ponekad treba učiniti nešto i za svoj gušt, a za to najčešće treba novac pa se studenti s dolaskom jeseni bacaju u punjenje 'kasice prasice'.

Dolaskom jeseni studenti se polako vraćaju svom 'uobičajenom' životu jer ako je netko i radio sezonski posao, rujan znači vraćanje u stvarnost i druženje s kolegama s faksa, a ne s posla. Oni koji su ispijali koktele na plaži također napuštaju 'ljetni mood' te polako kreću razmišljati o novom semestru i obavezama koje on nosi.

Za mnoge, među tim obavezama je i štednja. Svaki student ima svoju metodu i razlog štednje, a zanimljivo je saznati za što sve studenti skupljaju novac prije novog semestra koji stiže s listopadom.

Mirna, studentica psihologije iz Zadra na zimu bit će kuma na vjenčanju svoje najbolje prijateljice. Da će imati tu čast saznala je na proljeće pa je već polako počela skupljati novčiće kako bi svojoj prijateljici najljepši dan u životu učinila nezaboravnim. Mirna i ostale djeveruše šminkat će se same te planiraju naručiti šminku putem interneta. Kako bi kupnja i podjela troškova s prijateljicama bila jednostavnija, slijedit će savjet beauty vlogerice Ivane koja si je olakšala online kupnju šminke otkad koristi #withPAY funkcionalnost usluge PBZ digitalnog bankarstva.Sara studira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a za štednju nije čekala početak semestra, jer kako kaže, skuplja lovu cijele godine. Ove godine ima dodatnu motivaciju za punjenje 'kasice prasice' jer želi svojoj sestri platiti školsku ekskurziju.

"Tijekom cijelog ljeta radila sam u jednom dućanu s odjećom. Naime, cilj mi je sestri, koja je još uvijek u srednjoj, platiti školsku ekskurziju kao poklon za rođendan. Znam da će to biti olakšanje i mojim roditeljima pa sam čekala da napišem posljednji ispit na ljetnom roku kako bih mogla pronaći još poslića sa strane pa mlađoj sestri priuštiti odmor i putovanje kakvo i zaslužuje.", ispričala je studentica.

Student Marko s Filozofskog fakulteta u Osijeku već je sada odlučio posjetiti Sziget festival u Mađarskoj sljedeće godine. Ovo ljeto nažalost nije uspio zbog financija otići plesati uz Arctic Monkeyse i Lanu Del Rey na Sziget, ali sada zna da treba početi sa skupljanjem love odmah na početku semestra.

"Da sam pokušao ove godine napuniti 'kasicu' za Sziget festival, bilo bi vrlo nategnuto i do samog kraja ne bih znao hoću li ići. Sada sam odlučio štedjeti odmah na početku semestra kako ne bih doživio isti scenarij i sljedeće ljeto. Uskoro krećem s radom u jednom kafiću. Traže nekoga na duže vrijeme, satnica je pristojna i mislim da ću uspjeti ishendlati posao i studiranje.", ispričao je Marko svoj plan.

Dobar savjet za hendlanje štednje i studiranja ima Paolo koji je već odavno razvio svoju strategiju štednje uz funkcionalnost #withSAVE usluge PBZ digitalnog bankarstva jer on "sejva za velike stvari". Budući da je Paolo trenutno u pisanju diplomskog, ne izlazi puno pa, kako kaže, samo "svajpa i štedi".Kako bi organiziranje financija, štednja, ali i shopping bili jednostavniji pobrinuo se PBZ, koji je u svoj fokus stavio studente i samo za njih kreirao Indeks plus studentski paket.


Neke od brojnih pogodnosti koje ti donosi paket su: tekući račun i žiro račun, mogućnost plaćanja na rate Visa Inspire karticom u visini 1.000 kn, American Express® Start Card s limitom do 2.000 kn i PBZ digitalno bankarstvo (mobilno i internetsko bankrastvo). A dodatne pogodnosti očekuju te ako dovedeš prijatelja. Uz ugovaranje PBZ studentskog paketa do 30.11., prvih 6 mjeseci ne plaćaš naknadu!

Sponzorirani članak


pbzstudiranjebankarstvofinancijeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se