Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kad sjedne prva plaća: Mladi otkrili na što su potrošili lovu koju su zaradili na prvom studentskom poslu

MojFaks | Karijera, 25.07.2018.Kad sjedne prva plaća: Mladi otkrili na što su potrošili lovu koju su zaradili na prvom studentskom poslu

Prvu plaću će vjerojatno mnogi pamtiti do kraja života, neovisno o tome radi li se o 'pravom' ili pak studentskom poslu. Prve poslove neki su počeli obavljati još u srednjoj školi, ali za većinu rad kreće nakon upisa na fakultet. S obzirom da je novce uvijek lakše potrošiti nego zaraditi, zanimljivo je čuti na što su studenti potrošili svoj prvi honorar.

Sjećate li se na što ste potrošili prvu plaću koju ste zaradili na studentskom poslu? Je li sva lova otišla na stanarinu/hranu/režije ili pak na neka sitna zadovoljstva poput kupovine kozmetike, odjeće pa čak i nekih "opuštajućih" stvari poput alkohola?Vjerojatno se sjećate, a sjećaju se i brojni aktualni i bivši studenti s kojima smo razgovarali o njihovoj plaći na prvom studentskom poslu. Neki od njih kupili su korisne stvari dok su drugi trošili u hedonističkoj maniri, ali kako god bilo, pojedini odgovori će vas sigurno nasmijati i vratiti u prošlost.


Neki su investirali u tečajeve i edukaciju, neki u dobre čizme, a velika većina u mala, slatka životna zadovoljstva


"Nisam cijelu prvu plaću potrošila, ali nekih 1000 kn sam sp*čkala na odjeću i kozmetiku. I dan danas zažalim zbog toga", studentica Pravnog fakulteta u Splitu.

"Moj prvi studentski posao pao je na Rujanfestu gdje sam točio pivo. Sjećam se da je netko bacio dimnu bombu u šatoru, svi uletjeli nama jer smo bili na najbližem šanku i počeli kupovati vodu. Mi morali kao naplaćivati pa im davali ipak čašu vode free... Kasnije lova otišla na party, bilo neko gostovanje u Shamballi...", bivši student Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

"Kupila sam si kartu za avion radeći na blagajni Kauflanda!", studentica Pravnog fakulteta u Zagrebu."Od prve plaće na studentskom poslu (konobarija) kupio sam cugu, duhan i vutru da lakše podnesem sr*nje od posla. Svi studentski poslovi koje sam radio bili su sr*nje pa si nisam niti mogao kupiti ništa osim navedenog. Prvi 'ozbiljniji' keš potrošio sam na Kindle", student Filozofskog fakulteta u Rijeci.

"Platila sam si drugi izlazak na vozački", bivša studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

"Kupio sam si sat koji nosim još i danas (10 godina) i platio školu stranih jezika. Trenutno radim u inozemstvu i koristim se baš tim jezikom iz škole stranih jezika", bivši student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

"Prvu lovu od studentskog posla potrošila sam na Hajdukov lančić. Bila je sredina miseca počela i sve zarađeno mi je otišlo upravo na to", studentica Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Studentica nam je čak poslala i fotku Hajdukovog lančića koji je kupila od prve plaće... foto: privatna arhiva

"Pošla sam u dućan i kupila čizme kakve sam tražila dobre dvije godine", studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

"Pola da vratim dug koji sam imao, pola na pivo. Bar sam se pošteno napio", bivši student Prirodoslovno – matematičkog fakulteta u Zagrebu.

"Potrošila sam prve novce na parfem koji sam već jako dugo htjela i na novu frizuru",
studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

"S prvim zarađenim novcima od studentskog posla uplatio sam ljetovanje u Grčkoj s tadašnjom curom. Prekinuli smo prije puta...", bivši student Šumarskog fakulteta u Zagrebu.

"Prvu plaću potrošila sam na svog kućnog ljubimca!", studentica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.


...Od održavanja porno stranica do poziranja u gaćama: Najčudniji studentski poslovi u Hrvatskoj...Ivana Petrić
foto: forums.pixeltailgames.com/memegenerator.com


prvi studentski posaostudentski posaoplaćalovapotrošitistudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se