Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Sve za faks u jednoj aplikaciji: Studentica ekonomije svojom idejom kolegama olakšala studij

MojFaks | Karijera, 28.03.2018.Sve za faks u jednoj aplikaciji: Studentica ekonomije svojom idejom kolegama olakšala studij

Kada studenti imaju sve na jednom mjestu tada se lakše snalaze tijekom studija, a upravo je to svojim kolegama omogućila studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Ona je osmislila aplikaciju 'Ekonomist' koja budućim menadžerima omogućuje da dobiju informacije o studentskom životu, uslugu studomata, pronalaženje najbliže menze te mnoštvo korisnih stvari.

Monika Damjanović, apsolventica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, osmislila je aplikaciju Ekonomist namijenjenu studentima tog fakulteta, piše Poslovni dnevnik. Kako objašnjava, aplikacija sadrži informacije vezane uz studentski život, usluge studomata za prijavu i odjavu ispita, pronalaženje najbliže menze ili knjižnice na karti, e-knjižnice gdje bi se mogle pročitati knjige izravno s mobilnog uređaja i slične pogodnosti. Monika trenutačno radi u Gradu Zagrebu kao stručna referentica za evidenciju i kontrolu računa, a u slobodno vrijeme bavi se projektima vezanim uz obrazovanje, što ju je dodatno i potaklo na razvoj ove ideje.


Monika bi voljela da 'Ekonomist' postane službena aplikacija zagrebačke Ekonomije... foto: Darko Ba/arhiva, MojFaks

"Ideja za mobilnom aplikacijom se pojavila 2011. godine kada sam polazila kolegij 'Marketing' te je bila tema studentskog projekta koja se pokazala najuspješnijom među svim studentima koji su polazili tu grupu. Nagrada je bila takva da nisam morala polagati ispit iz toga kolegija, a sama ideja je došla iz pomisli na platformu gdje se dijele knjige među studentima", prisjetila se početaka Monika Damjanović za Poslovni dnevnik.


Izvor: Facebook@Ekonomist

Na razvoju aplikacije radila je tri mjeseca, a kao glavnu prednost ističe činjenicu što se na njoj mogu čitati knjige iz ekonomije.

Aplikacija možda postane službena aplikacija Ekonomskog fakulteta u Zagrebu


Monika priznaje da je puno puta gotovo odustala od aplikacije i da je u početku tražila partnera u vidu institucije koja bi pomogla da se projekt ostvari. Nažalost, nije došla do odgovora. Prvobitna ideja bila je da aplikacija bude službena aplikacija zagrebačke Ekonomije, ali je ipak na kraju napravila samostalnu Ekonomist aplikaciju. Studentica napominje da sve riječi hvale ima za profesore koji su ju i ohrabrili da izradi aplikaciju.


Izvor: play.google.com

"Aplikacija je u statusu pregovaranja da postane službena aplikacija Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Glavni cilj je razviti m-learning sustav u Hrvatskoj. Pozitivne kritike su dolazile od profesora Mirka Palića koji je vodio kolegij 'Marketing' te se trenutačno konzultiram s profesorom Markom Kolakovićem kako bi projekt ušao u studentski poduzetnički inkubator"
, pohvalila se Monika.

...Kava ili predavanje? Student s FER-a osmislio aplikaciju za praćenje izostanaka s faksa...


...ZetApp: student osmislio aplikaciju koja vam olakšava putovanje Zagrebom...


Aplikacija je u Google Play trgovini od 2. veljače. Idući cilj joj je raditi na marketingu i povećati broja korisnika aplikacije u ovoj godini. Monika otkriva da nakon toga slijedi nadograđivanje aplikacije u smislu da postane službena aplikacija Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te umrežavanje i razvoj novih standardiziranih aplikacija ostalih fakulteta zagrebačkog Sveučilišta.

Cijeli članak o Monikinoj aplikaciji pročitajte ovdje, a Ekonomist skinite na linku pa provjerite što sve nudi.

Ivana Petrić
izvor: poslovni.hr
foto: Pixabay


EkonomistaplikacijaEkonomski fakultet u ZagrebustudenticaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se