Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Pametna' klupa studentu iz Splita donijela ugovor vrijedan 40 milijuna kuna

MojFaks | Karijera, 15.07.2016.'Pametna' klupa studentu iz Splita donijela ugovor vrijedan 40 milijuna kuna

Ivan Mrvoš, studentskoj (ali i široj) zajednici poznat kao kolega koji je osmislio inovativnu high-tech 'pametnu' klupu pred sobom ima svijetlu budućnost.

Ovaj student splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, 2015. godine predstavio je prvi model svoje 'pametne' klupe koja istodobno puni četiri mobitela ili tableta, ima hotspot za internet, senzore za kvalitetu zraka, a noću služi kao javna rasvjeta.

...Student osmislio solarnu e-klupu koja ima hotspot i puni mobitele...


Od samog početka, ovaj je projekt od njega zahtijevao veliku posvećenost i mnogo odricanja. Kako je tada napisao na svom Facebook profilu, morao je prodati svoju gitaru kako bi sakupio dovoljno novca za proizvodnju svoje klupe.

Jučer, godinu dana kasnije, na svome je profilu objavio da je "prije dva tjedna potpisan ugovor o distribuciji Steora pametnih klupa između tvrtke Include i australske tvrtke Mtk Renewable Energy Investment. Radi se o ukupno 2700 pametnih klupa u vremenskom razdoblju od pet godina, a vrijednost ugovora je približno 40 milijuna kuna."


foto: Facebook/Dino Manestar

...Pametna klupa studenta Mrvoša dobila nasljednicu: SmartBench2...


Iako se radi o pozamašnome novcu, posebice u kontekstu poduzetničkog poduhvata koji koordiniraju mladi bez puno prijašnjeg radnog iskustva, nije zaboravio spomenuti da je ovaj veliki uspjeh "rezultat danonoćnog rada i odricanja 20 mladih ljudi koji su dali 100% sebe za ovu tvrtku, koji su nekim danima radili i po 24 sata u komadu za 0 kn bounsa i koji su ostali tu bez obzira na to šta su im drugi govorili da ovo nikada neće postat veliki projekt. Ponosan sam da imam mogućnost radit s ovim ljudima svaki dan."

...Nije oduševio vandale: Pametne e-klupe studenta Mrvoša nakon tjedan dana u Splitu uništene...


Pametna klupa širi se i dalje! Mrvoš je najavio i druge ugovore koji se "kotrljaju iza brda", a već sljedeći tjedan prve probne klupe šalju u Katar, SAD i Švicarsku.

Ivan Mrvoš, njegova pametna klupa Steora i tvrtka Include dokaz su da se trud i rad uvijek isplate.

L.B./izvor i foto: Facebook@Ivan Mrvoš


Ivan MrvošFakultet elektrotehnikestrojarstva i brodogradnje u Splitupametna klupaSteoraIncludeAustralijaMtk Renewable Energy InvestmentKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se