Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pauzira godinu na osječkoj Ekonomiji – bit će maneken u Indiji

MojFaks | Karijera, 26.07.2016.Pauzira godinu na osječkoj Ekonomiji – bit će maneken u Indiji

Mladi maneken Karlo Budić iz Osijeka po modnim će pistama iduća tri mjeseca šetati u – Indiji.

Prevalio je 5000 kilometara iz Slavonije do milijunskog New Delhija, gdje ovoga studenta ekonomije čeka naporan posao.

"Snimanja znaju trajati i od 8 do 18 ili čak i 22 sata, ovisno o tome je li riječ o revijama ili reklamama. Radit ću, među ostalim, reklame za njihove velike web shopove, što uključuje ponekad i 60 do 70 presvlačenja u danu, a snima se po četiri, pet dana", opisuje 19-godišnji Karlo za Večernji list.

"Zamrznuo" je godinu na Ekonomskom fakultetu u Osijeku jer će se vratiti kada prođu ispitni rokovi. U manekenske je vode zagazio još kao učenik prvog razreda srednje škole i to na nagovor svoje majke.

Iskustva je skupljao u Zagrebu, nosio je revije na Cro A Porteru, također kao školarac. Stupio je u kontakt kasnije s beogradskom agencijom Fox, a ona ga je povezala s agencijom 6th Avenue Models u New Delhiju.


foto: Facebook

"Svidjele su im se moje fotografije, mislio sam da je šala kada su mi rekli da sam odabran. Morao sam još poslati video kako se smijem, mama me snimila, i potvrdili su potom moj izbor", govori nam.

Jedino društvo s Balkana, kako kaže, pravit će mu kolega iz Beograda koji je već putovao u Indiju, a surađivat će tamo s manekenima iz cijelog svijeta – Ukrajine, Rusije, Brazila... Može se zaraditi i 200 do 300 eura na dan, no 50 posto ostaje agenciji.

"Sve ovisi o tome kako će me tržište prihvatiti, toliko ću i zarađivati. Posla tamo ima, kako čujem, na sve strane", dodaje.

Kako bi zadržao dobru liniju, Karlo vježba svakoga dana po dva sata u fitness-centru. Priznaje da ga prijatelji ponekad zafrkavaju na račun posla kojim se bavi, ali ga znaju, ali ne obazire se previše jer slijedi svoj san.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Večernji list
foto: Pixabay


manekenska karijeraKarlo BudićOsijekekonomijaIndijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se