Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Poslova ima, a studenata NEMA – Iz SC-a poručuju: 'Radne su im navike slabije, postali su previše izbirljivi'

MojFaks | Karijera, 12.08.2020.Poslova ima, a studenata NEMA – Iz SC-a poručuju: 'Radne su im navike slabije, postali su previše izbirljivi'

I dok se u vrijeme pandemije koronavirusa tražila koja kuna više, a poslova gotovo da nije bilo, u ovom je Studentskom centru obratna situacija: ponuda je veća nego potražnja.

Zbog koronavirusa proteklih mjeseci studenti nisu bili na fakultetima pa tako ni varaždinski Studentski dom nije imao svoje uobičajene stanare. U varaždinskom je domu boravilo tek petnaestak studenata i to oni koji su na studentskoj razmjeni i nisu se mogli vratiti u svoje matične zemlje zbog zatvorenih granica i studenti koji kod svojih kuća nisu imali preduvjete za online studij, govori ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš.

Studenti nezainteresirani za poslove u ljetnim mjesecima


U ljetnim mjesecima dom radi kao hostel, no kako su izostale manifestacije u Varaždinu i okolici znatno je pao broj rezerviranih noćenja.

"Minusi će, u odnosu na prošle godine, biti milijunski. To je neminovno", kazao je za VTV ravnatelj Studentskog centra Nenad Milijaš.

...Studenti OTKANTANI: 'Otkazi se dijele i radnicima, a idealan posao se više ne bira!'...


Osvrnuo se i na nezainteresiranost za studentske poslove tijekom ljetnih mjeseci.

"Ponuda je veća nego potražnja pa svi zainteresirani za rad putem student servisa neka se obrate nama. Šaljemo na Jadran, a ima i ponuda u Varaždinskoj županiji", kazao je Milijaš.'Radne navike studenata sve slabije, sve više su izbirljivi'


Dodao je da su kod novih generacija vidljive neke nove radne navike.

"Nažalost, radne navike su sve slabije, sve više su izbirljivi. Milijun je pitanja prije nego idu na posao. Nekad su studenti od jutra čekali u redu i kad samo došli u 7 otvoriti, nismo mogli do vrata, a sad nema nikog", govori Milijaš.

Pozvao je studente da rade jer im je to iskustvo značajno i dragocjeno te će im dobro doći kad se zaposle. "Podebljat će džeparac, pomoći roditeljima i dobiti potvrde za buduće poslodavce što su i gdje radili. Radno iskustvo je bitno", kazao je ravnatelj.

...Loša sezona: Ove godine studentskih poslova u TURIZMU čak 50% manje... Ali mlade i dalje traže za OVIH par zanimanja!...


Ljetni će se tjedni u varaždinskom studentskom domu iskoristiti za obavljanje radova na uređenju soba da bi spremne dočekale nove i stare stanare početkom jeseni. U Studentskom se centru nadaju da će njihovi stanari u novoj akademskoj godini u domu provoditi više vremena nego što su to činili u posljednjem semestru.

Cijeli prilog pogledajte u videu VTV-a.

...'Nećemo diplomirati kada smo planirali!' Evo što čeka 'karantensku generaciju': Manje dnevnice, manje poslova, odgoda školovanja...


V.S./Izvor: Varaždinski.hr
Foto: Shutterstock by Gts


Studentski centar VaraždinVaraždinposlovistudentistudentski posaoljetoKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se