Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Karijera

Iskustvo više nije bitno? Mladi bez staža kao najpoželjnija roba na tržištu

Objavljeno 16.06.2017. u Karijera

Ne tako davno idealni zaposlenik je bio osoba s otprilike 35 godina starosti i 20 godina radnog iskustva - da ne spominjemo obavezno poznavanje jezika, računalstva, sposobnost timskog rada, itd.

Ovo su novi poslovi koje danas ne smijete propustiti: Zapošljavaju Ledo, Allianz, Cinnamon, Primalab...

Objavljeno 14.06.2017. u Karijera

Studirate i želite popuniti svoj studentski budžet, zaraditi nešto novca prije ispitnih rokova i nadolazećih obaveza na faksu? Provjerite što se nudi...

Zadarska studentica osmislila hit suvenir - sačuvajte uspomene na retro polaroid fotkama

Objavljeno 14.06.2017. u Karijera

Otkad je popularnost digitalnih fotoaparata porasla, a s mobitelima svatko ima svoj aparat nadohvat ruke, razvijanje fotki čini se kao davna prošlost. Budući da većinom na prošlost gledamo s nostalgijom, fotke'na razvijanje' ponovno su postale trendy što je prepoznala i studentica Antonija Perković.

Top tema za studente: Kolika će biti minimalna satnica i ostale stvari koje donosi Zakon o studentskom radu

Objavljeno 09.06.2017. u Karijera

U veljači je pokrenuta peticija koja traži mogućnost rada preko student servisa za izvanredne studente, a u ožujku je osnovana Radna skupina zadužena za izradu prijedloga Nacrta zakona koji će regulirati studentski rad. Saznajemo što se u protekla tri mjeseca napravilo po tom pitanju.

Ovo su novi poslovi koje danas ne smijete propustiti: Zapošljavaju Addiko banka, Zagrebačka pivovara, Bayer...

Objavljeno 07.06.2017. u Karijera

Studirate i želite popuniti svoj studentski budžet, zaraditi nešto novca prije ispitnih rokova i nadolazećih obaveza na faksu? Provjerite što se nudi...

'Programerka' s Filozofskog: 'U Hrvatskoj djevojke trebaju podršku obitelji ako žele upisati FER'

Objavljeno 07.06.2017. u Karijera

Ivana Isadora Devčić oduvijek je voljela tehnologiju, a umjesto upisa na FER odlučila se za studiranje jezika na Filozofskom fakultetu. Ona je dobitnica Netokracijinog natječaja 'Ladies of New Business' pa se sada više ne mora pitati 'što bi bilo da je bilo' jer je dobila priliku naučiti programirati.

Kruži među SC-ima: 'Crna lista' poslodavaca postoji, ali nije dostupna studentima

Objavljeno 02.06.2017. u Karijera

'Crna lista' ili 'lista srama' odnosi se na popis poslodavaca koji ne isplaćuju radnicima plaće na vrijeme ili uopće te tako posluju godinama. U posljednje vrijeme javne 'crne liste' poslodavaca sve su češće i očito učinkovite jer nakon što završe na popisu neplatiša brže bolje pohrle uplatiti plaće. No, manje je poznato da takve liste imaju i studentski centri.

Poslodavci se žale na mlade na stručnom: 'Okreću očima kad nešto treba napraviti'

Objavljeno 01.06.2017. u Karijera

Oglasi za posao vrve ponudama za poslove preko mjere stručnog osposobljavanja, a po svemu sudeći mjerom su nezadovoljni kako mladi tako i poslodavci.

Iskoristite priliku i postanite kontrolori zračnog prometa

Objavljeno 01.06.2017. u Karijera

Osobe bez kojih je polijetanje i slijetanje aviona nezamislivo - kontrolori zračnog prometa. Za vrijeme ljetne sezone kroz naš zračni promet prođe i do 2600 zrakoplova dnevno . Na sve njih paze budno paze– kontrolori letenja!Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se