Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Karijera

'Programerka' s Filozofskog: 'U Hrvatskoj djevojke trebaju podršku obitelji ako žele upisati FER'

Objavljeno 07.06.2017. u Karijera

Ivana Isadora Devčić oduvijek je voljela tehnologiju, a umjesto upisa na FER odlučila se za studiranje jezika na Filozofskom fakultetu. Ona je dobitnica Netokracijinog natječaja 'Ladies of New Business' pa se sada više ne mora pitati 'što bi bilo da je bilo' jer je dobila priliku naučiti programirati.

Kruži među SC-ima: 'Crna lista' poslodavaca postoji, ali nije dostupna studentima

Objavljeno 02.06.2017. u Karijera

'Crna lista' ili 'lista srama' odnosi se na popis poslodavaca koji ne isplaćuju radnicima plaće na vrijeme ili uopće te tako posluju godinama. U posljednje vrijeme javne 'crne liste' poslodavaca sve su češće i očito učinkovite jer nakon što završe na popisu neplatiša brže bolje pohrle uplatiti plaće. No, manje je poznato da takve liste imaju i studentski centri.

Poslodavci se žale na mlade na stručnom: 'Okreću očima kad nešto treba napraviti'

Objavljeno 01.06.2017. u Karijera

Oglasi za posao vrve ponudama za poslove preko mjere stručnog osposobljavanja, a po svemu sudeći mjerom su nezadovoljni kako mladi tako i poslodavci.

Iskoristite priliku i postanite kontrolori zračnog prometa

Objavljeno 01.06.2017. u Karijera

Osobe bez kojih je polijetanje i slijetanje aviona nezamislivo - kontrolori zračnog prometa. Za vrijeme ljetne sezone kroz naš zračni promet prođe i do 2600 zrakoplova dnevno . Na sve njih paze budno paze– kontrolori letenja!

Ovo su novi poslovi koje danas ne smijete propustiti: Zapošljavaju Calzedonia, Dukat, Jamnica, DHL, Papa's...

Objavljeno 31.05.2017. u Karijera

Studirate i želite popuniti svoj studentski budžet, zaraditi nešto novca prije ispitnih rokova i nadolazećih obaveza na faksu? Provjerite što se nudi...

Posao obavljen, a love nema? Evo kako postupiti ako ti poslodavac ne želi isplatiti plaću preko studentskog ugovora

Objavljeno 29.05.2017. u Karijera

Studentske ugovore podižu studenti, ali i oni koji ne studiraju jer je mnogim poslodavcima povoljnije isplatiti plaću preko studentskog ugovora nego preko ugovora o radu. Nažalost, zakona koji bi regulirao studentski rad još uvijek ne postoji što znači da je ova populacija nezaštićena kad neki poslodavci ne isplate plaću ili odugovlače s ispunjavanjem ugovora.

Ovo su novi poslovi koje danas ne smijete propustiti: Zapošljavaju Lidl, PEPCO, VIP, PAPAR, Cinnamon...

Objavljeno 25.05.2017. u Karijera

Studirate i želite popuniti svoj studentski budžet, zaraditi nešto novca prije ispitnih rokova i nadolazećih obaveza na faksu? Provjerite što se nudi...

U društvu najboljih hrvatskih dizajnera: Studentice blizanke pokrenule vlastiti modni brend

Objavljeno 22.05.2017. u Karijera

Nije rijetkost da sestre ili braća krenu u zajednički biznis, a isto su napravile i blizanke Zorica i Anita Vlatković. Na zadnjoj godini fakulteta krenule su putem dizajna, a posao su raspodijelile na kreativni dio i na financijski.

Prvo pa muško: S PMF-a na posao u jednu od najcool tvrtki u Berlinu

Objavljeno 22.05.2017. u Karijera

Molekularna biologinja iz Zadra, Mateja Bačić, radi u ResearchGateu – svojevrsnoj društvenoj mreži za znanstvenike. Ovu mrežu je Bussines Insider smjestio na drugo mjesto cool tvrtki u Berlinu, a zašto ovaj tehnološki div nosi taj epitet ispričala je 27-godišnja znanstvenica.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se