Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Karijera

Posao obavljen, a love nema? Evo kako postupiti ako ti poslodavac ne želi isplatiti plaću preko studentskog ugovora

Objavljeno 29.05.2017. u Karijera

Studentske ugovore podižu studenti, ali i oni koji ne studiraju jer je mnogim poslodavcima povoljnije isplatiti plaću preko studentskog ugovora nego preko ugovora o radu. Nažalost, zakona koji bi regulirao studentski rad još uvijek ne postoji što znači da je ova populacija nezaštićena kad neki poslodavci ne isplate plaću ili odugovlače s ispunjavanjem ugovora.

Ovo su novi poslovi koje danas ne smijete propustiti: Zapošljavaju Lidl, PEPCO, VIP, PAPAR, Cinnamon...

Objavljeno 25.05.2017. u Karijera

Studirate i želite popuniti svoj studentski budžet, zaraditi nešto novca prije ispitnih rokova i nadolazećih obaveza na faksu? Provjerite što se nudi...

U društvu najboljih hrvatskih dizajnera: Studentice blizanke pokrenule vlastiti modni brend

Objavljeno 22.05.2017. u Karijera

Nije rijetkost da sestre ili braća krenu u zajednički biznis, a isto su napravile i blizanke Zorica i Anita Vlatković. Na zadnjoj godini fakulteta krenule su putem dizajna, a posao su raspodijelile na kreativni dio i na financijski.

Prvo pa muško: S PMF-a na posao u jednu od najcool tvrtki u Berlinu

Objavljeno 22.05.2017. u Karijera

Molekularna biologinja iz Zadra, Mateja Bačić, radi u ResearchGateu – svojevrsnoj društvenoj mreži za znanstvenike. Ovu mrežu je Bussines Insider smjestio na drugo mjesto cool tvrtki u Berlinu, a zašto ovaj tehnološki div nosi taj epitet ispričala je 27-godišnja znanstvenica.

Od održavanja porno stranica do poziranja u gaćama: Najčudniji studentski poslovi u Hrvatskoj

Objavljeno 18.05.2017. u Karijera

Studenti koji žele zaraditi koju kunu više krenut će putem studentskih poslova, a osim što su ti poslovi pristojno plaćeni sa satnicama koje se kreću od 18 do 60 kuna, oni su ponekad i skroz neobični.

Ovo su novi poslovi koje danas ne smijete propustiti: Zaposli se u Styriji, Ledu, Oxidianu ili na gradskim bazenima...

Objavljeno 17.05.2017. u Karijera

Studirate i želite popuniti svoj studentski budžet, zaraditi nešto novca prije ispitnih rokova i nadolazećih obaveza na faksu? Provjerite što se nudi...

Novosti za mlade i nezaposlene: HZZ uveo velike promjene i to posebno u vezi javljanja savjetodavcu

Objavljeno 15.05.2017. u Karijera

Većina mladih nakon završenog fakulteta krenu u samostalnu potragu za zaposlenjem, a nerijetko se u procesu traženja posla prijave i na Hrvatski zavod za zapošljavanje. HZZ je sada uveo nova pravila koja bi trebala olakšati posao savjetodavcima, a nezaposleni bi trebali uživati individualniji pristup.

S diplomom opet u školske klupe: Sve više magistara prelazi u zanatlije

Objavljeno 11.05.2017. u Karijera

Prekvalifikacije i dokvalifikacije su postale svjetlo na kraju tunela, prije svega za nezaposlene među kojima nažalost ima i mnogo fakultetski obrazovanih mladih osoba.

Top zarada, ali samo pod ovim uvjetima: Evo što studenti misle o ponudi sezonskih poslova

Objavljeno 10.05.2017. u Karijera

Ljeto u Hrvatskoj za sobom povlači i turističku sezonu koja otvara vrata za brojna radna mjesta. Na cijeni su konobari, šankeri, kuhari, animatori, rad na recepciji te druga zanimanja, a nerijetko se za odlazak na rad u sezoni odluče i studenti.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se