Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Student medicine iz Osijeka ima ideju vrijednu 2000 kuna: Osmislio aplikaciju koja bi svima olakšala život tijekom studija

MojFaks | Karijera, 23.01.2018.Student medicine iz Osijeka ima ideju vrijednu 2000 kuna: Osmislio aplikaciju koja bi svima olakšala život tijekom studija

Među nagrađenima za Najbolju poduzetničku ideju 2017. godine našao se i Vedran Đambić, student šeste godine medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Ovaj se student u natjecanje prijavio s idejom koja bi, kako smatra, mogla koristiti svim studentima i olakšati im život tijekom studiranja.

Vedran Đambić je svestrani student šeste godine medicine. Svoju ljubav prema ovom pozivu osjetio je još u srednjoj Medicinskoj školi u Osijeku, a sada s 24 godine privodi kraju fakultetski dio svog obrazovanja.

Ideja vrijedna dvije tisuće kuna


Osim što marljivo uči, uspješno pronalazi dovoljno vremena i za sportske treninge, folklor, rad u udruzi studenata Medicinskog fakulteta u Osijeku, organizacijom Tjedna mozga također u Osijeku te naravno, kako dodaje kroz smijeh, za neizostavna druženja s prijateljima. Najnoviji projekt u koji se uključio jest natječaj za Najbolju poduzetničku ideju 2017. godine u organizaciji Osječko-baranjske županije u kojoj je odnio i nagradu vrijednu dvije tisuće kuna.


foto: privatna arhiva

Naime, Vedran je jedan od nagrađenih sudionika koji je svoj "plasman" zaslužio idejom o studentskoj aplikaciji StuOS koja bi, kako smatra, uvelike olakšala život svakome studentu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

...Instalirati odmah! Nova aplikacija prikazuje gužvu u menzi, dnevne menije, stanje na iksici...


"Razgovarajući s jednim prijateljem o natječaju za Najbolju poduzetničku ideju sinula mi je ideja za 'StuOs' za koju sam vjerovao da može biti posebna, zanimljiva i u budućnosti realizirana", kaže nam Vedran. "Svakodnevno koristimo razne aplikaicije i internetske stranice da bismo došli do važnih informacija. S obzirom da smo mi studenti u moru raznih informacija, ovo je najbolja prilika za ušedjeti vrijeme te je smatram izuzetno korisnom", objašnjava nam. Kaže da mu je prijatelj Damir Mićan bio velika podrška u razradi ove ideje.

Student medicine u ekonomskim vodama


Naime, radi se o aplikaciji koju bi svaki student mogao skinuti na svoj mobilni uređaj i koristiti u u svakom trenutku kada mu je potrebna. StuOS bi bila prva aplikacija usmjerena isključivo prema studentima, odnosno svi sadržaji koji se nalaze u aplikaciji od koristi su studentima. Sadržaj zamišljene mobilne aplikacije čini šest različitih kategorija u kojima se nalaze potkategorije sa redovito ažuriranim informacijama i to: Studiranje (prodaja/razmjena knjiga, dajem/tražim instrukcije, obavijesti Sveučilišta), Studiram i radim (oglasi za posao i voloniranje), Stanovanje (tražim stan, cimera/icu), Zabava (studentski eventi, koncerti, teretana, sportski eventi, saloni za uljepšavanje, putovanja), Kultura (knjižnica, muzej, kino, kazalište) te Popusti (prikaz akcijskih cijena proizvoda/usluga za studentsku populaciju).

...Jednim klikom provjeri iznos koji si zaradio na ugovor: Omiljena aplikacija studenata koji strahuju od poreza spremna za korištenje...


"Dakle, sve na jednom mjestu vezano za prodaju i razmijenu knjiga, potražnju stanova, oglase za posao, zabavu, kulturu, razne pogodnosti u gradu itd.", dodaje Đambić.


foto: privatna arhiva

Iako bismo možda studenta medicine očekivali u nekim "medicinskim" vodama, Vedran kaže da su svi njegovi prijatelji i kolege s fakulteta ugodno iznenađeni činjenicom da se pronašao i u ekonomiji te programerskim vodama. "Smatram se vrlo  kreativnom osobom koja stalno nešto analizira, stalno pronalazi domišljata rješenja i nekako razmišljajući, sinula je i ova ideja", kaže. "Ne morate biti poseban stučnjak za nešto, samo si trebate priuštiti trenutke u kojima razmišljate o svemu što vas smeta i što vi možete učiniti da to bude bolje i da se promijeni", dodaje naš sugovornik za kraj.

...Odzvonilo živciranju u prometu: Mladi Zagrepčanin aplikacijom riješio problem traženja parkinga...


Unatoč njegovoj ideji, pred aplikacijom je još dug put. Kako bi došao do cilja i realizirao svoju zamisao, bit će mu potrebna pomoć stručnjaka uz koju se nada doći do konkretnog proizvoda njegove male poduzetničke ideje koja bi, sigurno smo, našla put do mobitela svakog našeg studenata.

L.B./foto: privatna arhiva


StuOSNajbolja poduzetnička ideja 2017.Vedran ĐambićaplikacijaOsječko-baranjska županijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se