Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Student Tomislav osmislio video za luksuzni francuski brand!

MojFaks | Karijera, 14.02.2020.Student Tomislav osmislio video za luksuzni francuski brand!

Tomislav ima 24 godine i trenutno u Budimpešti završava magisterij iz komunikacija i marketinga. Još tijekom faksa dobio je posao u producentskoj kući, te je nedavno kreirao i prvi promo video. Možemo reći da se ovom studentu posao uz studij svakako isplatio!

S kolegom s faksa Balazsem Konyarijem snimio je promotivni video za luksuzni francuski brand DS Automobiles, premium marka Citroena. Do prakse u njihovom marketinškom odjelu došao je sasvim slučajno. 

Želio sam steći iskustva iz marketinga i dok sam razmišljao kojim ću se agencijama i firmama javiti, prijatelj s faksa Balazs Konyari, koji je totalno lud za francuskim autima, rekao mi je da zajedno pošaljemo životopis i pismo namjere DS-u. Mislim da im se svidjela naša energija i odlučnost i pozvali su nas na praksu nakon samo nekoliko dana”, govori nam Tomislav. 

Osim klasičnih marketinških i PR aktivnosti za vrijeme prakse Tomislav je radio i na osmišljavanju kreativnih koncepata s ciljem podizanja vidljivosti branda na mađarskom tržištu. Riječ je o mladom brendu, koji se još uvijek probija na tržište srednje i istočne Europe, koje je oduvijek vjernije “Nijemcima”, nego “Francuzima”, pojašnjava naš sugovornik. 

Potrebno je znati koga želiš privući


Tijekom obavljanja prakse, Tomislav je došao na ideju za snimanjem prvog originalnog promo contenta za mađarsko tržište kojim bi privukao urbane, originalne i sofisticirane ljude s avangardnim, pomalo umjetničkim duhom koji se ne boje isticati. 


foto:MojFaks/privatna arhiva

Poruka branda je “spirit of the avant gard”. Osmislili smo cijelu video kampanju, a za prvi video zamislili smo koncept urbanog lika u luksuznoj, trendi optici koji ne želi obične dosadne naočale već nešto – avangardno”, govori nam Tomislav. 

Nakon prezentacije ideje mentoru Gergelyu Kanalasu, brand manageru za Mađarsku, dečki dobivaju zeleno svijetlo i podršku u realizaciji. DS rijetko objavljuje video sadržaj koji nije snimljen pod paskom glavnog ureda u Parizu, ali ovaj put dogodila se iznimka. Tomislav i ekipa odradili su lavovski posao, a veliki izazov bio je i što se čitava priča morala ukomponirati u dvadesetak sekundi. 

Svaki detalj produkcije bio je pod našom kontrolom - odradili smo i režiju, produkciju i montažu. Imali smo nekoliko velikih izazova: Budžet je bio simboličan, no bili smo uporni i uz podršku mentora uspjeli smo snimiti video. Imali smo dobru priču i bili smo uporni. Drugi veliki izazov bio je što smo morali paziti da poštujemo vrijednosti branda, tako da smo za lokaciju odabrali jednu od najluksuznijih optika u Budimpešti, a za glavnog glumca jednog od najpoznatijih mladih mađarskih pjevača i influencera  - Gerga Szekera. Ovo mi je bilo zaista fenomenalno karijerno iskustvo”, govori naš sugovornik. 

Aa

Ovaj 24-godišnji student, već je pet godina u Budimpešti, za koju nam govori da je pravi studentski grad, koji živi 24 sata na dan. 

“Mađarska filmska industrija zadnjih godina proživljava nevjerojatan bum, Budimpešta je omiljena europska filmska destinacija hollywoodskim producentima i vjerujem da sam tu došao u pravo vrijeme”, smatra Tomislav, a što se tiče povratka i rada u rodnom Zagrebu, nije ništa isključeno. 

Nakon DS-a, odradio sam praksu u nekoliko PR/kreativnih agencija u Zagrebu i svakako se vidim u tom svijetu marketinga, PR-a i medija. Imam punu glavu ideja i projekata, neke su u realizaciji, a neke pred realizacijom. Mogao bih raditi u Hrvatskoj, do Zagreba ionako svraćam barem jednom mjesečno i taj mi život na relaciji Zagreb - Budimpešta savršeno odgovara”, za kraj razgovara govori nam kreativni Tomislav, a sigurni smo da ga čekaju još mnogi zanimljivi projekti. 

A.Z.
foto: Freepik/MojFaks


Tomislav Goleš BabićDS Automobilespromo videobrandGerg SzekerstudentKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se