Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

A gdje je bojanka? Brucošima na Filozofskom fakultetu podijelili bojice, ali ne i kemijsku

MojFaks | Laganini, 01.10.2018.A gdje je bojanka? Brucošima na Filozofskom fakultetu podijelili bojice, ali ne i kemijsku

Listopad za studente označava početak nove akademske godine, a ovoga tjedna na različitim fakultetima u Hrvatskoj traje orijentacijski tjedan. On brucošima služi kako bi se upoznali s fakultetom, ali i da se osjećaju dobrodošlima. Tako fakulteti svojim brucošima dijele različite poklončiće pa tako i Filozofski u Zagrebu koji je između ostalog brucošima dao bojice.

Filozofski fakultet u Zagrebu svake godine ima orijentacijski tjedan za brucoše koji će trajati do 5. listopada. Nakon što se upoznaju s fakultetom te im profesorski zbor otpjeva 'Bella Ciao' kao, primjerice, ove godine primjerice, brucoši dobiju i korisne poklone. Tako se tu našla knjižnica naslova "Ne bojimo se prvog tjedna faksa" u kojoj pišu korisne informacije o fakultetu, platnena torba i BOJICE.

Bojice se nalaze u poklonima dobrodošlice za brucoše, ali ne i bojanka... foto: privatna arhiva

Platnena torba...

Info knjižica...

Raspored kao dio info knjižice...

Da, nije šala, brucoši su na fakultetu dobili bojice na poklon. O bojicama u fakultetskom poklon paketu izvijestio nas je brucoš s Filozofskog. Kaže da nije siguran što bi točno trebao raditi s bojicama i da bi mu sigurno bolje došla kemijska olovka koju nisu dobili.

...Nemaš novca za studij? Na zagrebačkom Filozofskom možeš 'odraditi' školarinu!...


"Prijateljica je prvo pomislila da su to pljuge, a ne bojice jer je ipak to 'zloglasni' FFZG. Simpatičan je dar, ali uz bojice očekujem i neku bojanku ili pisanku. Inače, nismo dobili kemijsku.", prepričao je brucoš.

Foto: M.Trbuščić/MojFaks

Budući da se i sami brucoši pitaju gdje su bojanke koje bi išle odlično uz bojice, eto prijedloga za još jedan poklončić tijekom orijentacijskog tjedna iduće godine. Iako se na poklon bojice možda možemo nasmijati, valja pripomenuti da bi brucoši trebali biti aktivni tijekom orijentacijskog tjedna kako bi se riješili straha od studiranja te se lakše snašli na samom fakultetu.

Ivana Petrić
foto: M.Trbuščić/privatna arhiva


orijentacijski tjedanbojiceFilozofski fakultet u ZagrebubrucošiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se