Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ako studiraš na ovim fakultetima velike su šanse da si psihopat

MojFaks | Laganini, 04.05.2017.Ako studiraš na ovim fakultetima velike su šanse da si psihopat

Šefovi velikih korporacija u popularnoj kulturi već se stereotipno prikazuju kao psihopati, no najnovije istraživanje pokazuje da ovaj stereotip možda nije daleko od istine.

Psihopati najčešće studiraju ekonomiju i slične poslovne studije, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u časopisu "Personality and Individual Differences" (Osobnost i individualne različitosti).

...Ako znaš odgovor na ovo pitanje, čestitamo – ti si vjerojatno psihopat!...


Znanstvenici s danskog Sveučilišta Aarhus koristili su "mračnu trijadu" osobina ličnosti koje se tiču psihopatije i narcizma te koja je povezana s nagonom za društvenom dominacijom i moći na radnome mjestu.

...A što ćeš ti biti kad odrasteš: 10 zanimanja koja privlače psihopate...


Više od 400 danskih studenata psihologije, poslovnih studija, ekonomije i prava sudjelovalo je u istraživanju koje je provedeno prije nego što su studenti započeli sa svojim studiranjem kako bi se eliminirao utjecaj određenih kolegija, studija ili pak "efekt socijalizacije". Ovako su znanstvenici lakše mogli odrediti koje tipove ličnosti privlače određeni studijski programi.

...10 zanimanja u kojima ima najviše psihopata...


Otkrili su da su studenti psihologije stalno ostvarivali slabije rezultate na testu psihopatije i narcizma u odnosu na kolege koji su odabrali poslovne studije i ekonomiju stoga su zaključili da su osobine ličnosti važan faktor prilikom donošenja odluke o upisu studija i karijere.

L.B./izvor: Independent
foto: screenshot/YouTube


psihopatijanarcizamosobine ličnostiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se