Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Izliječi mamurluk - iksicom: Studenti savjetuju što je nakon opake pijanke najbolje jesti u menzi

MojFaks | Laganini, 30.05.2018.Izliječi mamurluk - iksicom: Studenti savjetuju što je nakon opake pijanke najbolje jesti u menzi

Nakon vesele i pijane noći najbolje se dobro naspavati, ali i unijeti u sebe nešto fino kako bi se mamurluk lakše podnio. Dok se na internetu i u 'starim narodnim' nalaze popisi hrane i napitaka koji bi automatski trebali otkloniti glavobolju i mučninu od alkohola, većina njih nedostupna je studentima.

Što pojesti u menzi, a da studente skroz "digne" iz mamurluka? To je definitivno pitanje svih pitanja nakon koje čašice više na sinoćnjem tulumu. Dok nekima nakon pijanstva sjeda masna hrana (burek, ćevap, kebab), drugi se odlučuju za ipak laganiju varijantu jela poput piletine i(li) salatice.

Izvor: scpu.hr

Kako bismo doznali kojom hranom se naši studenti u menzama najbolje trijezne malo smo s njima porazgovarali o tome. Kao što smo i pretpostavili većini pomaže malo masnija hrana.

"Tete iz brze menze na Savi imaju šesto čulo za mamurluk"


Zanimljivo je vidjeti kako se studenti odlučuju za različitu hranu pa tako neki preferiraju slatko za počastiti svoje napaćeno i mamurno nepce dok drugi posežu za provjerenom slanom hranom. Na naše pitanje o hrani iz menze, a koja liječi mamurluk neki su studenti ostali iznenađeni.

Tako nam je student PMF-a iz Zagreba rekao da bi studentima preporučio da ne idu u menzu u stanju mamurluka osim ako ne žele povraćati po svima oko sebe (ne znamo jel to isprobano ili samo osobno mišljenje). S njim se slaže i student FESB-a. No, studentica Fakulteta političkih znanosti ima malo drugačiju teoriju za koju vjerujemo da "drži vodu"."Vjerujte mi, bilo što iz brze menze na Savi liječi mamurluk! Tete tamo imaju šesto čulo za mamurluk. Svaki student zna kakva je tamo pizza, a kad je mamurluk u pitanju je najbolja jer doslovno ulje s nje možeš piti. No, tada ti je to najfinije jelo na svijetu! Treba otići u tu menzu odmah kad se otvori, a negdje nakon ručka, poslije jednog dugog spavanja, odeš tamo po hamburger i kupiš Colu. Do 16 sati si kao nov - kao da nisi litre slijevao u sebe", preporučila je studentica.

...FOTO Top 5 jela iz hrvatskih menzi: Ovo su NAJOMILJENIJI obroci koje studenti s guštom počiste s tanjura...Student Pravnog fakulteta svoj mamurluk je uvijek liječio Knoppers keksima u menzi PMF-a, a student iz Slavonije, točnije iz Osijeka, kaže da se mamurluk najbolje liječi kiselim kupusom iz menze i da je sretan kao malo dijete kada vidi da se nalazi u zdjelici kada ondje dođe mamuran.

Student iz Rijeke kaže da se s liječenjem mamurluka kreće već u pet ujutro u fast foodu, ali da ako ni to nije pomoglo, da bi studenti trebali uzeti pizzu s tunjevinom u studentskom restoranu Index."Meni nekako uvijek mamurluk izliječi nešto pohano. Najčešće uzmem pohani sir ako ga ima jer osim što je pohan ujedno je i mastan. Znam da to nije baš zdravo, ali što je tu je, ne mogu pretjerano misliti na zdravlje krvožilnog sustava dok me rastura glava. Preporučila bih i pohane šnicle, po mogućnosti punjene sirom!", savjetuje studentica Ekonomskog fakulteta u Splitu.

...Kad su rane preduboke da ikad zaboravite: Studenti otkrili koja će ih hrana ZAUVIJEK I UVIJEK podsjećati na menzu...Student Odjela za kulturologiju iz Osijeka kaže da je jedina stvar iz menze koja mu je pomagala za vrijeme mamurluka bio sok Iso sport zbog elektroliti koji "dižu". Studentica Pedagoškog fakulteta u Puli je zagovornik juhe jer njoj je uvijek pomagala kada je se probudila mamurna."Za mamurluk bih preporučio totalni junk, baš kao i kada ne ideš u menzu. Nešto poput pizze, bureka, hamburgera i sličnog. Meni uvijek pomogne tona pomfrita, ali i kupus salate. Ne znam zašto, ali ta kombinacija mi je vrh za liječenje mamurluka kao i neki gusti sok ili tako nešto", kazao nam je student Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Budući da svatko ima drugi lijek za mamurluk, nadamo se da ćete uz savjete studenata u menzi pronaći hranu za sebe i što prije doći k sebi.

Ivana Petrić
foto: erasmus.com/Valentina Bregovac


hrana iz menze za mamurlukmenzamamurlukpijanstvoliječenje mamurlukaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se