Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Božićno raspoloženje uselilo u osmi paviljon: Adventska sobica studenta Josipa postala pravi hit

MojFaks | Laganini, 27.11.2017.Božićno raspoloženje uselilo u osmi paviljon: Adventska sobica studenta Josipa postala pravi hit

Nakon uspješnog adventa u Zagrebu gotovo se svako manje i veće mjesto u Hrvatskoj okušalo u održavanju istoga pa zato ne čudi da su i studenti napravili svoju inačicu. Jedan student sa zagrebačke Save doveo je advent u svoju sobu, na opće oduševljenje prijatelja i sustanara.

Josip Čutura je student četvrte godine Građevinskog fakulteta u Zagrebu, ali i stanar studentskog doma "Stjepan Radić" koji je među svoje sustanare poželio unijeti malo božićnog duha. Naime, on je u svojoj sobi u osmom paviljonu napravio pravi mini-advent pa unutar Facebook grupe studenata sa Save pozvao sve da mu se pridruže na kušanju finog vina i paljenju lampica.


Na ideju za ukrašavanje sobe i adventu došao je sasvim slučajno, tijekom "učenja", jer je, govori kroz šalu Josip, sve zanimljivije od knjige. Cimer DJone i on su počeli adventsku priču u domu tako što su ukrasili sobu kako bi im nadolazeće blagdansko vrijeme prošlo u što veselijem ozračju.

Imali su i službeno paljenje božićnih lampica u sobi


Baš kao i na "pravom" adventu, tako su i Josip i cimer DJone organizirali božićno paljenje lampica za prijatelje u sobi pa su na njihov nagovor javno podijelili taj događaj. Fotografiju mini adventa iz sobe su mogli svi vidjeti, ali ju je, prema studentovim riječima, administrator Facebook grupe obrisao.


Josip je za prijatelje htio napraviti malu božićnu oazu... foto: privatna arhiva

"Bio je to zapravo Zrinjevac u malome. Prijatelji su se okupili, lagano smo odbrojavali i na koncu je božićni duh zaživio. Naravno, fotografirali smo i snimali. No, fascinantna mi je bila jedna situacija. Prilikom vraćanja iz Sesveta prepoznala me jedna cura u busu pitajući: 'Je li ovo onaj dečko što ima božićnu sobicu na Savi?'", prepričava nam.

...Snjegovići napali studentski dom u Zagrebu: za sve su krive ove studentice...


...Nostalgična čizmica od papira razveselila studente u domu 'Sava'...


Glavni povod adventa u sobi bilo je druženje i zabava, a Josip poručuje da ima svega: vina, kobasice, špeka... Naravno, sve je besplatno jer je poanta druženje s prijateljima i upijanje božićnog duha. Prema svemu sudeći Zagreb neće imati jedan advent, nego dva, a ovaj drugi je rezerviran za studente željne druženja bez previše gužve.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva


adventadvent u sobidom na SavidomKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se