Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Smirivala ih prije ispita i u teškim trenucima: Studenti oplakuju smrt 22-godišnje 'maskote' iz jezera

MojFaks | Laganini, 09.09.2020.Smirivala ih prije ispita i u teškim trenucima: Studenti oplakuju smrt 22-godišnje 'maskote' iz jezera

Predsjednik Zambije, Edgar Lungu, pridružio se općenarodnom tugovanju zbog smrti ribe koja je živjela u jezercu na drugom najvećem sveučilištu u toj zemlji...

U znak sjećanja na veliki ribu, studenti Sveučilišta Copperbelt zapalili su svijeće i prošetali kampusom, a hashtag #Mafishi, kako je bio nadimak ribi, postao je popularan na Twitteru u zemljama južne Afrike, javlja BBC.

Već dvadesetak godina studenti ovog Sveučilišta vjeruju da će im Mafishi donijeti sreću na ispitima. Mafishi, što u prijevodu s jezika "bemba" znači "velika riba", bila je stara najmanje 22 godine. "U jezercu kraj Sveučilišta živjela je dulje od 20 godina", rekao je predstavnik studenata, Lawrence Kasonde.

...Studenti na Savi spasili bolesno mače: krmeljavo mijaukalo traži dom...


Uzroci smrti ribe istražuju se, a planira se i posljednji ispraćaj povodom kojega razmišljaju i o opciji balzamiranja ovog omiljenog "ljubimca" mnogih studenata.

Studente smirivala prije ispita i u teškim trenucima


Neki studenti posjećivali su ribu prije ispita, a drugi su je voljeli gledati jer ih je opuštala. "Ona je bila ikona našeg sveučilišta", kaže student druge godin Edwin Nambo."Samo gledanje ribe donijelo bi mir našim dušama prije ispita i u teškim trenucima", dodaje on.

...Psi na kampusu pomažu studentima pod stresom...


Predsjednik Lungu citirao je Mahatmu Ghandija u svojoj poruci povodom smrti nacionalne miljenice: "Veličina i napredak neke zemlje mogu se mjeriti po tome kako postupa sa životinjama".

...Studentica želi zamorca, fakultet kaže 'ne'...


A.Z.
izvor: BBC
foto: Twitter@Bowman Lusambo


studentiMafishiribaispitisrećaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se