Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Coca-Cola za 50. rođendan uređuje studentske hubove: Praktična znanja povećavaju zapošljivost mladih

MojFaks | Laganini, 30.05.2018.Coca-Cola za 50. rođendan uređuje studentske hubove: Praktična znanja povećavaju zapošljivost mladih

Visoka razina nezaposlenosti mladih nije samo hrvatski problem već su s njime suočene i druge zemlje Europske unije.

Prema podacima Europske komisije, oko 40% poslodavaca ističe poteškoće u pronalasku radnika s potrebnim kvalifikacijama, a samo 35% poslodavaca i 38% mladih smatra kako ih obrazovni sustav adekvatno priprema za tržište rada. Očito postoji prevelika neusklađenost vještina i znanja stečenih kroz formalno obrazovanje s realnim potrebama tržišta rada.

Uz uvođenje promjena u samome sustavu obrazovanja rješenju problema može pridonijeti i bliža suradnja javnog i privatnog sektora. Coca-Cola kroz nekoliko vlastitih projekata na izravan način pomaže mladima da steknu znanja i vještine koje će im povećati konkurentnost na tržištu rada i pomoći u lakšem zapošljavanju. Jedan od tih projekata je Stanica 50 kojim se uređuju studentska središta tzv. hubovi na javim sveučilištima s ciljem stjecanja dodatnih praktičnih znanja i vještina te poticanja kreativnosti, inovacija i poduzetništva među mladima.


Coca-Cola će povodom svog 50. rođendana u Hrvatskoj pokloniti zajednici tri studentska središta u prostorima javnih sveučilišta s namjerom da ona budu otvorena za korištenje studentima, ali i drugim mladima iz zajednice.

Suvremeno uređena i opremljena Stanica 50, kao most između svijeta obrazovanja i tržišta rada, bit će mjesto na kojemu će mladi imati prigodu slušati predavanja, sudjelovati u radionicama i različitim raspravama, učiti ili raditi na razvojnim projektima i razvijati vlastite zamisli.

O tome koja javna sveučilišta i gradovi će na poklon dobiti ove atraktivne i korisne prostore za mlade odlučuju sami studenti i građani. Sve do 30. lipnja 2018. godine u 23:59 na mrežnoj stranici www.stanica50.hr moguće je dati svoj glas gradu odnosno sveučilištu za koje želite da na poklon od Coca-Cole dobije svoju Stanicu 50

PR tekst


Coca-Colastudentski huboviglasovanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se