Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

[FOTO] Zagrebački studenti otkrili kako izgleda jedan dan u njihovom svakodnevnom životu

MojFaks | Laganini, 26.05.2017.[FOTO] Zagrebački studenti otkrili kako izgleda jedan dan u njihovom svakodnevnom životu

Studentski dani popraćeni su učenjem, pisanjem seminara i zadaća, 'hodočašćem' po predavanjima te dobrim druženjem. Budući da su neki dani lakši od drugih, poput primjerice petka, prošetali smo se studentskim domom dr. Ante Starčević, poznatijim kao Šara, te pitali što će danas točno raditi.

Nije svaki dan u životu studenta isti, ali se uglavnom sastoji od odlaska na fakultet i izvršavanja akademskih obaveza. Naravno, uvijek se nađe i vremena za zabavu, osobito petkom kada počinje vikend i lakše se diše.


Studentski dom dr. Ante Starčević posjetili smo ujutro

Baš zato što je petak, odlučili smo prošetati dvorištem Studentskog doma "Ante Starčević", popularno zvanim Šara, i provjeriti kakve planove za danas imaju studenti. Sezona ispitnih rokova je sve bliže pa su vrijedni studenti vjerno hrle u knjižnice i čitaonice ne bi li krenuli na vrijeme sa svojim obavezama. No, bliži se vikend što znači i hvatanje odmora, barem na tren pa su tako neki od stanovnika Šare krenuli s koferima put kuće, a drugi put pisanja seminara.

...Dvorište SC-a kao modna pista: Proljetne kombinacije zagrebačkih studenata obaraju s nogu...


...Kak' se furaju naši studenti: street style moda pred zagrebačkim SC-om...


Kako bismo konkretno saznali kako izgleda jedan dan u životu studenta pitali smo domske stanare što će oni danas raditi te imaju li neke planove za ludi noćni provod večeras. Ono što su nam rekli će vam pokazati da su svi studenti trenutno u istom sosu pa će vam ispitni rokovi i učenje puno lakše proći:

Mejdi, Hrvatski studiji
"Danas ću doći na fakultet, napisat ću ispit iz kolegija 'Akademska pismenost', definitivno ću ga proći. Zatim ću odletjeti na tjelesni i dobit ću potpis zato što mi je danas zadnji dan za uzeti potpis, doći ću kući, leći ću dva sata zato što sinoć nisam ništa spavala. Kasnije idem van u Hangar uživati u cugi."


Patricija, Filozofski fakultet (germanistika i latinski)
"Inače, petak mi je slobodan i nemam niti jedno predavanje, ali ja sam ga ipak odlučila provesti u knjižnici pišući seminarski rad. Nakon toga idem se družiti s prijateljima, ali neću ići van u klasični izlazak."


Petar, Filozofski (filozofija i pedagogija)
"Bit ću u domu neko vrijeme i pisati seminar, a popodne idem na posao i navečer imam jedno predavanje, odnosno predvečer. Večeras definitivno neću ići van jer mi se ne da."


Kristina, Naftno inženjerstvo
"Upravo idem do faksa jer imam konzultacije s mentorom oko diplomskog i čekam rezultate Rektorove nagrade. Naime, radila sam ispitivanje kapaciteta tla da se koristi za geotermalnu energiju. Poslije toga idem do centra grada jer petak je pa ću popiti kavu s prijateljima i družiti se, čisto malo da razbijem rutinu."

Adrijana, Ekonomija
"Danas je povratak kući u Zabok jer je petak, ali i ondje me čeka učenje za kolokvije. Večeras nažalost ne idem van i to zbog kolokvija, inače bih svakako išla."

Spomen, Farmacija (došao je u Zagreb pisati diplomski rad, inače je iz Bugarske)
"Ovo mi je posljednja godina faksa pa sam došao u Zagreb na razmjenu, na praksi sam, a ujedno pišem i diplomski rad. Danas ću prvo otići do laboratorija i ondje biti do nekih 16 sati te raditi različite testove. Nisam siguran hoću li ovaj petak izaći van, ali nikada se ne zna."

Petra, Filozofski (anglistika i lingvistika)
"Upravo idem na predavanje, jedan seminar ću preskočiti jer se radi o književnosti koju baš i ne volim. Nakon toga dolazim tu natrag u sobu, spremit ću stvari, otići na vlak i polako krenuti doma u Karlovac. Baviš se streličarstvom i sutra imamo jedan turnir tamo tako da večeras ne idem van jer danas imam pripreme za to natjecanje."

Studenti iz doma dr. Ante Starčević različito će provesti petak, ali kao što vidite, sve ih opterećuje ista stvar – fakultet, što je i logično. Na svom putu ispitivanja studenata o petku naišli smo i na nekoliko domskih mačaka, a samo nam je jedna pristala dati izjavu.

Maca, ne studira
"Danas ću se izležavati kao i svaki dan, ali realno, radit ću što god mi se prohtije. Nadam se da će me netko pomaziti, a nakon toga ću žicati hranu. I beskonačno presti. Nakon klope naravno."


Mislimo da je ipak maci danas najbolji dan, kao i svaki drugi. A kakav dan ste vi imali?

Ivana Petrić
foto: Martina Trbuščić/MojFaks


dandan u životu studentaŠarastudentski domAnte StarčevićKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se