Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Dijelili kondome i lubrikante: Na sajmu za brucoše predstavljeno zanimanje 'prostitutka'

MojFaks | Laganini, 03.10.2018.Dijelili kondome i lubrikante: Na sajmu za brucoše predstavljeno zanimanje 'prostitutka'

Na sajmu za brucoše u sklopu Sveučilišta Brighton gdje se predstavljaju zanimanja iz različitih područja, jedan štand bio je rezerviran za organizaciju koja promiče posao u industriji seksa. Naravno, riječ je o prostituciji, a javnost je ostala zgrožena takvim potezom sveučilišta.

Sveučilište Brighton svake godine organizira sajam za brucoše, a ove akademske godine ondje se pojavila organizacija SWOP (Sex Workers' Outreach Project), poznatija kao diskretan servis za žene koje se odluče baviti prostitucijom. Brucoši su na njihovom štandu mogli saznati kako se postaje seks radnicom te dobiti savjet, a za poklone su dobili prezervative i lubrikante.Ekipa iz SWOP-a svoje predstavljanje na štandu Sveučilišta Brighton objavila je na Twitteru pa su napisali: "Ako plaćate školarinu prostitucijom ili se mučite s usklađivanjem akademskih obaveza i posla ili samo želite razgovarati s nekim, a niste sigurni kome se obratiti...". Britanska javnost je ostala zgrožena tim potezom sveučilišta jer smatraju da nije primjereno prezentirati brucošima ili studentima općenito prostituciju kao posao kojim si mogu platiti školovanje ili uopće promovirati prostituciju.

...Ispovijest studentice: Slanjem provokativnih poruka i fotki godišnje zaradi 280 tisuća kuna...Žestoka protivnica spomenutog štanda za brucoše je i osnivačica udruge "Pravda za žene" te feministica Julie Bindel. Ona je upozorila da se na takav način normalizira prodaja seksa i potiče se žene na bavljenje prostitucijom kao da je to bezopasan i pošten posao."Što je ovo? Zar sveučilište zbilja potiče mlade da prodaju svoje tijelo kako bi si financirali školovanje? Jeste li to spomenuli roditeljima kada je su bili otvoreni dani sveučilišta?", glasi jedan od bijesnih komentara na Twitteru. No, s fakulteta poručuju da je sve krivo shvaćeno.

Predsjednik studentskog vijeća, Tom Ibukun, izjavio je da su iz organizacije SWOP-a došli kako bi kod mladih podigli svijest i podršci koju servis pruža ako nekome takva pomoć zatreba te napominje da nikako nije riječ o promociji prostitucije.

Ivana Petrić
izvor: Mirror
foto: Twitter@SWOPoasis


prostitutkasajam za brucošesveučilišteSWOPKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se