Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Dobitnik nagrade za najgoreg stanodavca: Nema ni na wc bez plaćanja

MojFaks | Laganini, 03.01.2017.Dobitnik nagrade za najgoreg stanodavca: Nema ni na wc bez plaćanja

Uz psihičku pripremu za studiranje, upoznavanje novog grada i novih kolega, studenti koji zbog studija dolaze u neki drugi grad moraju se pripremiti i za susret sa stanodavcima od kojih su neki, najblaže rečeno, čudni i neugodni.

Svaka priča ima (barem) dvije strane, a tako je i s problemom iznajmljivanja/unajmljivanja stanova. Stanodavci će se često požaliti na neuredne stanare, neplaćene režije i uništen namještaj, a najmoprimci pak na vlasnike nekretnina koji vole njuškati po stanu kad stanara nema, terorizirati suludim pravilima, naplaćivati visoke cijene, a malo ulagati u smještaj.

...Vodič za unajmljivanje: upozorenja i savjeti koji će ti pomoći da nađeš super stan i normalnog stanodavca...


Priče o najmodavcima, kao i one o cimerima, znaju biti zbilja strašne, a u ovu kategoriju možemo smjestiti i priču o plaćanju korištenja wc-a u jednome stanu u Melbourneu u Australiji.

...Andrea Andrassy sjajno opisala sve 'čari' podstanarskog života studenata...


Kako piše uz fotografiju objavljenu na Imgur-u, stanodavac iz ove priče stanarima naplaćuje čak i potezanje vode u wc-u.

Pay for use of home toilet


I dok se brojni korisnici Imgura u komentarima pod fotografijom pitaju kako to uopće može biti legalno, drugi su pak pragmatičniji pa savjetuju alternativne načine obavljanja nužde koji će dotičnom korisniku/ici sačuvati koji dolar, ali će također i napakostiti stanodavcu.

...Zašto se duljoj turističkoj sezoni ne vesele jedino hrvatski studenti?...


Kako biste vi riješili ovaj problem?

L.B./foto: imgur, Pixabay


stanodavacnajam stanawcnaplaćivanje korištenja wc-aKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se