Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nikad ne znaš tko ti daje ključ: Ovo su najgora iskustva studentica koje unajmljuju stan tijekom faksa

MojFaks | Laganini, 04.12.2017.Nikad ne znaš tko ti daje ključ: Ovo su najgora iskustva studentica koje unajmljuju stan tijekom faksa

Potraga za stanom može se pretvoriti u noćnu moru, a to najbolje znaju studenti koji su selili barem dvaput. No, djevojke, mahom studentice, susreću se ponekad i s vrlo čudnim situacijama tijekom unajmljivanja pa im tako neki gazde suptilno nude seks, a neki ih optužuju za krađu nakita.

Studentice iz Beograda podijelile su s Blicom svoja neugodna iskustva prilikom unajmljivanja stana. U trosobnom stanu koji su plaćale 300 eura (plus režije), tri su studentice živjele u dvije sobe, piše Blic. Naime, stanodavka im je zabranila korištenje jedne sobe, navodno privremeno, rekavši da će ju moći koristiti kada se sredi, ali do tada mora biti zaključana. Uz to, korištenje smočnice također nije bilo dopušteno.


Ilustracija... izvor: Njuškalo

"Kada je došlo vrijeme da joj damo stanarinu, ona se pojavila i samo ostala u stanu, rekavši da će koristiti tu zaključanu sobu. Naravno, nikada do tada nije bilo riječi o tome da će i ona povremeno boraviti tu. I tako su njeni iznenadni dolasci postajali sve češći, a ona bi ostajala po tjedan dana. Samo bismo je zatekle u stanu po povratku s faksa", požalila se Blicu Petra Š., studentica iz Kragujevca.

Studentice susreću "najmodavce udvarače" kao i dvorišta koja smrde od psećeg izmeta


Kako kaže studentica Petra, svaki gazdaričin dolazak značio je generalno spremanje stana, bez obzira na to što su ga one održavale čistim. Osim problematične gazdarice tu je i krov koji prokišnjava, zabranjeno korištenje sobe i smočnice, rupa u krevetu iz kojeg su izlazili federi koji su djevojkama kidali odjeću, vrata od terase koja se nisu mogla zatvoriti i to sve za 450 eura, koliko ih je koštalo sve skupa s režijama. Nakon sagledavanja cijele situacije Petra se iselila iz stana.


Izvor: Pixabay

"Htjela sam da unajmiti stan od mladića u tridesetim godinama. Kada mi je pokazivao ulaz u zgradu rekao mi je: 'Ako zaboraviš ključ ili šifru, ti slobodno tako pijana dođi kod mene prespavati'. Nakon deset minuta me je pozvao na večeru, a poslije toga i na piće, što sam ja kulturno odbila, na što mi je on rekao: 'Ne mora uključivati ono'", priča za Blic studentica koja je htjela ostati anonimna.

...Otkrivaju najgore stanodavce: Studenti snimaju grozne stanove koji se iznajmljuju mladima...


...Moja kućica, moja katastrofica: Pet tipova stanova u kojima ćete živjeti tijekom fakulteta...


Svoje neugodno iskustvo podijelila je i Milica B., koja je unajmila sobu u stanu u Beogradu i to po preporuci. Nakon što je ženi kod koje je živjela rekla da se uskoro seli, uslijedilo je neugodno iznenađenje. Naime, gazdarica ju je optužila za krađu.


Izvor: Shutterstock

"Probudila sam se ujutro i vidjela da ona sjedi ispred mene. Nakon mog upitnog pogleda rekla mi je da joj je nestao nakit u stanu i da ću pred njom morati ispreturati sve svoje stvari kako bi se ona uvjerila da nije kod mene. Predložila sam da pozovemo moje roditelje i policiju, kako bi se ova neugodnost završila što prije. Iako ona nije željela, pozvala sam majku, a ona je odmah 'spustila loptu', tvrdeći da je ona samo željela provjeriti jer nitko drugi nije ulazio u stan, i da su joj ipak 'vjerojatno ispali negdje u stanu'"
, prepričava Milica, kojoj nije bilo dopušteno dovoditi društvo, pušiti, prati rublje u perilici ili koristiti više od jednog tanjura, pribora za jelo i lonca.

...Visoke cijene, prljav prostor i dosadne gazdarice: Studenti u Osijeku vode borbu s pronalaskom stana...


Jedna od studentica prepričala je situaciju kada je mislila da su gazde u redu dok nije ondje počela živjeti. Stvar je u tome što su imali psa na lancu o kojemu nisu brinuli te je pas ležao u vlastitoj mokraći i vršio nuždu gdje god je stigao. Sve to je jako smrdjelo i ulazilo u studentičinu sobu.


Izvor: Shutterstock

"Od svega su ga samo hranili, a kupao se na plus pedeset u svojoj mokraći, u kućici pola metra s pola metra, koju gotovo nikada nisu očistili. Budući da je pas bio smješten na pola metra od prozora moje spavaće sobe, na tih plus pedeset stupnjeva se i u mojoj sobi jako osjećao smrad psećih fekalija. Čak i kada bi je 'očistili', to bi se samo ispiralo vodom, pa budući da se sve razliva svuda, smrad se osjećao po celom dvorištu. Pas je lajao bez prestanka, nije bilo moguće spavati, a ni otvoriti prozor od spavaće sobe"
, prepričala je studentica. Osim toga pitala ih je zašto ne vode više brige o psu, a oni su rekli da je to kupio njihov sin i htio da oni brinu o psu, ali oni to ne mogu.

Više ovih studentskih horor priča možete pročitati na linku.

Ivana Petrić
izvor: Blic
foto: ilustracija/Njuškalo


studenticeiskustvaneugodna iskustvanajam stanaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se