Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Domaći komičari u akciji: Dečki iz Lajnapa će na zanimljiv način pomoći studentima slabijeg imovinskog stanja

MojFaks | Laganini, 11.10.2018.Domaći komičari u akciji: Dečki iz Lajnapa će na zanimljiv način pomoći studentima slabijeg imovinskog stanja

Kao što svi znaju, studentima u Hrvatskoj nije lako kada je u pitanju financijska situacija pa je svaka akcija koja pridonosi poboljšanju imovinskog stanja zaista hvale vrijedna. Zbog toga treba pohvaliti domaće komičare iz Lajnapa koji će u Lisinskom imati nastup kojim će financijski pomoći studentima i srednjoškolcima.

Najpopularniji stand up, 18. studenog u 20 sati u KD Lisinski, LAJNAP Comedy, odlučio je na zanimljiv način pomoći srednjoškolcima i studentima slabijeg imovinskog stanja te potaknuti obrazovanje u području deficitarnih zanimanja i doprinijeti ostanku mladih u Republici Hrvatskoj.

Povodom 90 godina rotarijanstva u Hrvatskoj, Rotary klub Zagreb Metropolitan prihodom od ulaznica osigurat će što veći broj godišnjih stipendija za izvrsne učenike i studente slabijeg socijalnog statusa. Zainteresirani za ovaj humanitarni komičarski nastup bi svoja mjesta trebali što prije osigurati jer se za Lajnap comedy nastupe traži ulaznica više.


A tko bolje može potaknuti i motivirati mlade ljude da budu ustrajni u naumu da slijede svoje snove čak i onda kad se čine nemogućima od ove petorice koja su svoj talent pretvorili u najbolji posao na svijetu!? Nasmijavanje drugih i to većinom žena. Kako nam kažu, muškarci im ponekad zavide.

"Nasmijavat ćemo ljude dva sata i tako pomoći nekome da ima kvalitetnije uvjete za obrazovanje"


Kao što većina zna, Lajnap ekipu čine komičari Vlatko Štampar, Goran Vugrinec Goc, Tomislav Kozačinski, Saša Turković i Aleks Curač-Šarić koji su i sami nekada bili u "studentskim cipelama". Goc svoje studiranje opisuje kao razdoblje kada nije imao pun novčanik, ali da se to "nadopunjavalo" dobrom ekipom na faksu i još boljom klopom na iksicu u menzi. Zbog toga što je kod njega prevagnula želja prema financijskom neovisnosti je odustao od faksa pa dodaje da mu zato ova suradnja s Rotary klubom Zagreb Metropolitan oko humanitarnog Lajnap nastupa u Lisinskom ima više smisla.

Goc je zbog financijske neovisnosti morao odustati od faksa...

"Želim podržati najbolje studente kako oni ne bi morali zaustaviti svoje školovanje.", kaže Goc.

Kako bi se mogao posvetiti karijeri stand up komičara, Tomislav je kao i Goc odustao od fakulteta. Studentima i mladima poručuje da je bitno da se bave onime čime zaista i žele – bio to faks ili ne jer, kako kaže, vremena nema dovoljno da se gubi na stvari koje vas ne zanimaju i ne čine vas sretnim. Vlatko kaže da je njemu pak kao studentu bilo super, što zbog peglanja iksica mršavijih kolegica, što zbog stipendije koju je primao.

"Mjesečna stipendija mi je iznosila 500 kuna, a to ti je velik spas dok si student. Platiš dom, imaš za kartu više doma i još ti ostane. Neizmjerno mi je drago da kao ekipa u suradnji s Rotary klubom možemo pomoći nekome i pružiti mu kvalitetnije uvjete za obrazovanje. I sve to tako da nasmijavamo ljude dva sata. Jedva čekam.", poručio je Vlatko.

Vlatku je studiranje bilo lakše jer je primao stipendiju...

Ova humoristično-humanitarna poslastica čeka vas 18. studenog u Lisinskom, a mi držimo fige da dečki svojim nastupom skupe dovoljno novca da pomognu studentima slabijeg imovinskog stanja. Zainteresirani karte mogu pronaći na linku.

Ivana Petrić
foto: Bagadodo


LajnapRotary klub Zagreb Metropolitanhumanitarna akcijapomoć studentimastudentikomičariKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se