Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Estrada prepuna akademskih građana: Neda Ukraden i popularni Knjaz prednjače po broju diploma

MojFaks | Laganini, 07.02.2020.Estrada prepuna akademskih građana: Neda Ukraden i popularni Knjaz prednjače po broju diploma

Popularno je u današnje vrijeme naglasiti kako svatko ima fakultetsku diplomu, a i na kavi prokomentirati kako se obrazovni sustav srozao.

Nekad su se na maturama izvlačila pitanja, profesori nisu imali milosti i učilo se iz starih, prašnjavih knjiga, a ne iz skripti ili online literature. Danas djeca ne znaju sklapati rečenice, govori se u poštapalicama. Gledaju se slike, piše Slobodna Dalmacija.

Kako pojašnjavaju, pokušali su zaroniti u branšu u kojoj netko pun predrasuda ne bi očekivao da će pronaći visokoobrazovane pojedince. I došli su do zanimljivog otkrića. Estrada, gomila – akademskih građana.

Među sportašima sve vrvi diplomama


Većini je poznato kako su diplome na pravnom fakultetu odavna stekli Slaven Bilić i Mario Ančić, a Zvone Boban išao je u smjeru povijesti. I najbolji domaći skijaš, Ivica Kostelić, završio je povijest na Filozofskom fakultetu.

...Nikad nije prekasno: estradne zvijezde koje su u zrelim godinama upisale fakultet...


Među onima koji nisu sva jaja stavili u istu košaru, pa su se prije završetka karijere osigurali diplomom, su i Splićanin Duje Draganja, te njegov kolega plivač Gordan Kožulj. Prvi je završio slavistiku i međunarodni menadžment, a drugi politički marketing. Dina Levačić nedavno je diplomirala na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu.

Među pjevačima popularan Filozofski...


Još jedan estradni par, a oni su to doslovce, u svoje je poslovne uspjehe upisao i diplome. Aljošu Šerića i njegovu suprugu Antoniju Matković Šerić znate iz grupe "Pavel", ali i iz popularnog showa "Voice" u kojemu su mentori u timu Ivana Dečaka. Splićanka Tonka završila je restauraciju na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a njen je suprug po struci odvjetnik.

...Prešućene diplome slavnih: koje diplome na policama kriju domaće i regionalne zvijezde...


Ima i onih koji balansiraju. Mirela Priselac Remi iz grupe "Elemental" profesorica je engleskog i španjolskog jezika, a svoje je znanje iskoristila uspješno prevodeći brojne domaće televizijske naslove. Filozofski fakultet privukao je i Milu Kekina (profesor njemačkog i engleskog jezika), Andreu Šušnjaru (predškolski odgoj), Natali Dizdar (profesorica socijalne pedagogije) te Vesnu Pisarović. Zdravko Ćolić diplomirao je ekonomiju.

Ima ih koji u zrelim godinama upišu faks...


A da nikad nije kasno pokazao je svojim primjerom čitav niz domaćih javnih osoba. Ivana Banfić stekla je tako zvanje psihoterapeuta, a u mlađim danima završila je i Višu trenersku školu. Vlatka Pokos školovala se za turističkog menadžera, a Danijela Trbović novinarstvo je diplomirala u 48. godini života.

...a i onih koji imaju više diploma!


I Robert Knjaz koji je, usput, završio dva fakulteta, filmsku režiju upisao je u 40-ima. Ima i diplomu iz ekonomije. Neda Ukraden također je ponosna vlasnica dvaju diploma. Završila je pravo te engleski jezik i književnost.

Miroslav Škoro
, donedavno estradnjak, a odnedavno predsjednički kandidat i političar, završio je fakultet "pod stare dane" iako se često znao našaliti da je "vječni student". Diplomirao je marketing na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 2017. godine na kojemu je obranio i doktorsku disertaciju.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija
foto: Facebook@Neda Ukraden


estradadiplomepoznate ličnostiobrazovanje slavnihKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se