Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Kakva diploma, samo 3 razreda osnovne! 16 godina 'studirao' pravo u knjižari i dobio tužbu protiv državne kompanije

MojFaks | Laganini, 29.07.2020.Kakva diploma, samo 3 razreda osnovne! 16 godina 'studirao' pravo u knjižari i dobio tužbu protiv državne kompanije

Kineski farmer posvetio je 16 godina svog života izučavanju prava potpuno samouk, a sve kako bi mogao tužiti državnu kompaniju za koju tvrdi kako zagađuje njegovu zemlju.

Wang Elin, koji u životu ima samo tri godine formalnog obrazovanja napravio je nevjerojatnu stvar – dobio je prvostupanjsku presudu u tužbi protiv Qihua grupe u državnom vlasništvu, piše People's Daily Online.

Iako je moćna Quiha grupacija podnijela žalbu na takvu odluku, Kinez je odlučan u potrazi za pravdom, kako za sebe, tako i za svoje susjede jer oni više ne mogu uzgajati zdrave usjeve na zagađenoj zemlji.

...Studentica tuži fakultet jer joj cimerica uživa u previše seksa...


2001. godine, njegovu zemlju preplavile su otpadne kemikalije koje koristi Qihua Grupa. U razdoblju između 2001. i 2016. ova je kompanija nastavila bacati otpad u selu čiji se stanovnici oslanjaju na poljoprivredu kako bi preživjeli.

...20 tisuća kuna kazne: Sveučilište u Zagrebu tuži vlastitog studenta...


Wang je nakon prvog incidenta napisao pismo u kojem se žali na otpadne vode, a vlasti su tražile dokaze o zagađenju.

"Znao sam da sam u pravu, no nisam znao koji su zakon prekršili ili na što se pozvati", kazao je. Farmer koji se ispisao iz škole nakon trećeg razreda osnovne tada je odlučio da će sam prostudirati pravo i zakone.

S obzirom da nije imao novaca da kupi knjige, svakodnevno je čitao i učio u lokalnoj knjižari, a vlasniku trgovine davao je vreće kukuruza zauzvrat. Teške i nepoznate pojmove savladavao je uz pomoć rječnika. Svoje je novostečeno znanje dobro iskoristio i slučaj koji je sam posložio (kako svoj, tako i susjeda) prezentirao je kompaniji koja im je odlučila pružiti besplatnu pravnu pomoć.

Odluka suda je kako će pogođene obitelji u selu Yushutun primiti financijsku kompenzaciju u iznosu od 96 tisuča funti.

A.Z.
foto:Shutterstock By DedovStock


farmertužbastudijpravoKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se