Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

[FOTO] Otkriveno tko je mladi vatrogasac s povezom na oku: 19-godišnji student branio Split od vatre

MojFaks | Laganini, 21.07.2017.[FOTO] Otkriveno tko je mladi vatrogasac s povezom na oku: 19-godišnji student branio Split od vatre

Požar kakav se ne pamti i koji je poharao okolicu i predgrađe Splita iznjedrio je i brojne junake. Uglavnom anonimne, samozatajne i skromne junake. Sve one koji su se, svatko na svoj način, ovaj ili onaj, upustili u bitku s plamenom i svim drugim opasnostima koje je taj munjeviti rat donio.

Jedan od prepoznatljivijih likova obrane grada Splita, jedan od heroja, bio je momak kojega su fotoaparati i televizijske kamere "uhvatili" u gašenju vatre s licem zamotanim u zavoj, piše Slobodna Dalmacija. Jedno oko mu viri, taman da ga najbliži mogu prepoznati, ali on se ne da. Gasi i dalje.

"Ma, ništa ozbiljno. Sve je ok. Ne mislim da sam napravio nešto veliko", kaže.

Toni Jeličić mu je ime, iz Solina je, ima samo 19 godina i studira na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Odakle njega na požarištu?


Fotografiju koja je potresla Hrvatsku snimio je Božidar Vukičević, Hanza media...izvor: Slobodna Dalmacija

"Radim kao sezonac u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita", kaže za Slobodnu. "Ozlijedio sam oko dok smo gasili u Sitnom Gornjem, dobio sam opekline."

Zakrpali su ga i privili, a on se vratio na požarište i nastavio gasiti.

"Nisam bio u mogućnosti značajno pomoći, ali sam cijelo vrijeme ostao na požarištu, pomagao koliko sam mogao", pojašnjava.

Zahvaljujući ovakvim hrabrim vatrogascima, dobrovoljnim i profesionalnim, Split je obranjen od požara.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija
foto: Facebook@Vatrogasci - Oni su naši heroji


požarSplitvatrogasciToni JeličićKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se