Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Jedno je izgubiti čarapu, a sasvim drugo ključ sobe! Procedura za dobivanje novog nije jednostavna, ali neki se ipak 'švercaju'...

MojFaks | Laganini, 30.12.2019.Jedno je izgubiti čarapu, a sasvim drugo ključ sobe! Procedura za dobivanje novog nije jednostavna, ali neki se ipak 'švercaju'...

Vjerojatno postoji nekoliko pitanja na koje ćemo teško pronaći odgovor. Jedno je zasigurno 'Gdje se izgubi čarapa tijekom pranja?', a kad smo već kod gubljenja i studenata – prvo mjesto na listi nosi pitanje 'Gdje mi je ključ domske sobice?'

Događa se to svima, i onima najobzirnijima, kada nas život pritisne pa više ne znamo ni kud smo pošli, a pogotovo jesmo li zaključali sobu i pospremili ključ na sigurno. Nisu nam strani ni oni opušteniji trenuci, kada u pripitom stanju napuštamo sobu i zaista tada nam je među posljednjim mislila ona o ključu. Ali trebala bi biti, jer sigurno ne želimo nakon izlaska poljubiti vrata vlastite sobe. 

Kada se već dogoditi ta nemila situacija, kreće repriziranje filma u glavi (ako nam se već ne vrti od cuge), kada smo ga zadnji put vidjeli, gdje smo ga stavili, gdje smo sve bili nakon i u slučaju djevojaka okretanje torbe i istresanje svega živog i neživog iz nje u potrazi za našim blagom. U tim momentima i ključ do našeg srca bi bio prije pronađen. 

Studentske grupe domova na Facebooku svakodnevno imaju bar po jednu objavu o izgubljenom ključu. Gube se ključevi, i kao i čarape, teško pronalaze. Stoga, studenti u većini slučajeva nisu sigurni što trebaju činiti. Mogu li samo uzeti ključ od cimera/ice i izraditi kopiju ili moraju prijaviti Upravi doma?


Foto: Unsplash @bradfordnicolas

Studentica Klara živi u Studentskom domu Cvjetno naselje i jedna je od onih koji su ostali bez ključa.

"Ključ mi je ispao iz torbe na koncertu i nisam ga našla kasnije, nisam još riješila situaciju, trenutno mi nema cimerice pa koristim njen", govorim nam ona, te dodaje da će pokušati još negdje ga izraditi, a ako to ne uspije javit će se Upravi doma za pomoć.

Ako izgubite ključ u domu – pripazite!


Pojedini studenti podijelili su svoja iskustva o nemogućnosti kopiranja ključa (naročito kod obrtnika koji se time bave u blizini domova), dok drugima to navodno nije bio problem. Možda je sreća umiješala svoje, ali nije rijetkost da su brave u sobama u domovima posebne, stoga radnje za izradu ključeva ni ne mogu napraviti novi. Iz sigurnosnih razloga, svima je jasno da je svakako bolja opcija kompliciranija brava i ključ kojega ne može kopirati bilo tko.

Iako, ovo sigurno nije savjet kojemu bi se razveselili studenti nekadašnji vlasnici ključeva, nestanak je najbolje prijaviti Upravi doma. Novi ključ ćete sigurno dobiti, ali trenutak nemarnosti uvijek dođe na naplatu – pa ćete, ovisno o Pravilniku doma u kojemu stanujete, morati izdvojiti određenu svotu novca. 

Stoga u ovo blagdansko vrijeme, pamet u glavu i ključeve na sigurno mjesto!

A.Z.
Foto:Unsplash@schluesseldienstvergleich_eu


ključizgubljen ključ od sobestudenstki domstudentska sobaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se