Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Idealan kandidat: Ovi studenti žele da im rektor sveučilišta bude mačka

MojFaks | Laganini, 14.02.2018.Idealan kandidat: Ovi studenti žele da im rektor sveučilišta bude mačka

Kada se odvijaju izbori bitno je da postoji kandidat kojeg želite vidjeti u određenoj ulozi, neovisno o tome je li riječ o predsjedniku, premijeru ili pak rektoru. Studenti Sveučilišta Aberdeen složni su u tome da im novi rektor postane mačak Buttons jer kažu da ih vodstvo sveučilišta uopće ne shvaća ozbiljno.

Stotine studenata Sveučilišta Aberdeen u Škotskoj želi da mačak imena Buttons postane novi rektor. Studenti kažu da im je dosta toga da Sveučilište uopće ne radi u njihovom interesu pa su frustrirani time sami kandidirali mačku za novog rektora.

...Zaštitni znak fakulteta: mačka pomaže studentima tijekom ispitnih rokova...


...Studenti na Savi spasili bolesno mače: krmeljavo mijaukalo traži dom...


Kažu da je Buttons idealan kandidat za rektora jer je apolitičan, mekog krzna te živi na kampusu. Do sada, 300 studenata potpisalo je peticiju koja predlaže da rektor bude mačak zbog dobrobiti svih studenata i demokracije. Očekivano, Sveučilište Aberdeen odbilo je ovu neobičnu krznenu kandidaturu. Predstavnik studenata Alex Kither kaže da sveučilište uopće ne uzima za ozbiljno želje studenata i njihove potrebe što smatra velikim problemom kao i njegovi kolege.


Buttons je bijeli mačak koji živi na kampusu i svi ga dobro znaju... izvor: SWNS

"Nekoliko je mačaka na kampusu, ali Buttons je idealan kandidat jer ga baš svi studenti znaju i vole zbog njegove umiljatosti.", kazao je Kither.

Kampanja za Buttonsa krenula je nakon što su se izbori za rektora ponovili poslije optužbi da su se tijekom izbora neki od kandidata služili "prljavim trikovima". Mačak vjerojatno nikada neće postati rektor, ali jedno je sigurno: studenti su ovim potezom pokazali svoje nezadovoljstvo.

Ivana Petrić
foto: Unsplash


rektorkandidatmačakButtonsKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se