Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Što dalje od ustaša i partizana, poreza i poskupljena: Tata napisao dirljivu poruku sinu koji odlazi na studij u Englesku

MojFaks | Laganini, 04.09.2017.Što dalje od ustaša i partizana, poreza i poskupljena: Tata napisao dirljivu poruku sinu koji odlazi na studij u Englesku

Većina mladih u Hrvatskoj ne može pobjeći od činjenice da će nakon godina studiranja raditi za par tisuća kuna i jedva preživljavati. Nažalost, to je naša realnost, a upravo se na to svojim Facebook statusom osvrnuo jedan otac iz Rijeke čiji sin odlazi studirati u Englesku kako bi si osigurao bolju budućnost.

Dok Hrvatska izlazi na kraj s 1941. i 1945. godinom; dok se mijenjaju Vlade, propadaju koncerni, a najistaknutije političke pozicije drže dobro usidreni domoljubi s jednom rukom u džepu, a drugom na novčaniku, Hrvatsku nastavljaju napuštati oni koji bi trebali biti njezina budućnost.

Na društvenim mrežama jučer se tako dijelila poruka Riječanina Tončija Peranića, koji sa sjetom, tugom, ali i nadom u njegovo bolje sutra ispraća sina u inozemstvo, piše Novi list.Kako donosi Novi List, tati Tončiju je odgovorila majka djevojke koja odlazi također na studij u Englesku koja putuje s njegovim sinom. Ona ga je pokušala utješiti riječima da su njihova djeca pametna i da će se sigurno vani snaći, ali se slaže s time da za njih nema mjesta u Hrvatskoj.

...'Zamijenimo sinove': Otac brucoša iz Zagreba koji će studirati u Rijeci otkrio kako do besplatnog smještaja...


...Vrh oglas: 'Prodajem sinov indeks, četiri godine star, kao nov'...


"Gospodine Peranić i moja kćer ide s Vašim sinom. Nije lako nikome u ovom trenutku, ali oni su divna djeca i ne sumnjam da će se snaći i prilagoditi. Žalosno je da moraju otići, ali bojim se da kod nas nikada neće biti bolje. Kada sam pitala moju Petru zašto, odgovorila mi je da ne želi ovdje studirati pa poslije konobariti da će radije konobariti dok studira, a poslije raditi ono za što se školovala. Neka im je svima sa srećom", poručila je majka.


Izvor: Tportal

Nažalost, iseljavanja mladih (ali i onih starijih) neće prestati. Bez obzira na to radi li se o tipičnom odlasku "trbuhom za kruhom" i boljim prilikama ili studiranju, zaključak je jedan – dokle god se bude vodila briga o partizanima i ustašama za mlade u Hrvatskoj nema mjesta.

Ivana Petrić
izvor: Novi list
foto: Pixabay


statusotacstudij u EngleskojEngleskaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se