Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Jedan 'galebari', drugi priča o jesenskom roku: 6 tipova studenata koje će studentice sresti na plaži

MojFaks | Laganini, 01.08.2018.Jedan 'galebari', drugi priča o jesenskom roku: 6 tipova studenata koje će studentice sresti na plaži

Dok će neki studenti provesti cijelo ljeto radeći, drugi će pohitati na more tražeći odmor i opuštanje. Bez obzira na to koliko dugo neki student ili studentica budu na moru, plaža je središte većine 'morskih' aktivnosti. Jedna od njih je i 'barenje' jer su mnogima hormoni budni još od proljeća, a za vrijeme ljeta ti isti hormoni dožive nesanicu.

Sunce, sol, pijesak, razgolićena preplanula tijela i kokteli zvuče kao tipična scenografija za ljetni flert. Tko bi bolje i ujedno nespretnije flertao osim studenata? Možda tinejdžeri, ali to je skroz druga tema."Galebovi" među studentima (pa i oni "kontinentalni", ne govorimo isključivo o Dalmatincima) ne ustručavaju se djevojkama na plaži prići i osvojiti ih svojom spikom. Sve ovisi o tome koliko je tko uspješan u tome pa se studentice naslušaju svega i tijekom izležavanja na suncu. Sigurno vrijedi i obratno, no, danas to nije tema.

Kako bi se malo nasmijali i još više opustili, pripremili smo za vas 6 tipova studenata koje će studentice sresti na plaži:

#1 Dosadni lik koji će odjednom početi pričati o ispitima koji su mu ostali za rujan
Drage studentice, ovaj lik će prvo ostaviti dojam da je zanimljiv jer je prvih 10 minuta imao cool spiku. No, nakon 10 minuta njegova spika se pretvorila u priču onog smora s hodnika fakulteta kojeg izbjegavate. Da, počeo vam je pričati o ispitima i o onome što mu je ostalo za jesenski rok. Iskreno se nadamo da niste otišle na koktel s tim likom jer će se činiti kao da traje duže od obiteljskog okupljanja na kojem vas svi ispituju o faksu ili postavljaju pitanje: "Kad će udaja?".

#2 Partijaner
"Kužiš ono, fakat ti idem van stalno, mogu popit k'o spužva u sudoperu" – otprilike zvuči spika studenta partijanera. Odmah će naglašavati svoje sposobnosti ispijanja alkoholnih pića i nerijetko mu neće biti bed ispričati kako je zaspao na stepenicama u studentskom domu jer se nije mogao dovući do sobe. Bit će privlačan studenticama koje su u sličnom điru, ali i oprošteno mu je sve jer ipak je još mlad. Naučit će jednog dana da djevojke baš ne zanima koliko piva može popit u pola sata.

#3 Vječni student koji vjerojatno ima otprilike 35 godina
Ovog studenta je vrlo teško primijetiti na plaži jer više nitko ne očekuje da je student. Već bi vjerojatno mogao biti tata nekom studentu i studentici jer riječ je o vječnom studentu. Vjerojatno je s filozofskog ili s ekonomije i priča mu je dosta mlaka. Spika mu se uglavnom sastoji od izgovora zašto još nije završio fakultet pa ako neka studentica to voli – neka slobodno izvoli.

#4 Boem koji je zapravo hipster
On ima šešir na glavi i bocu viskija pod rukom na plaži. Vjerojatno bi rado nosio i kaput, ali ne može jer je vruće pa ljeti (osobito na plaži) teško može naglasiti svoju boemštinu. Nije mu baš jasno zašto mu se svi smiju jer je donio avokado na plažu, a ne paštetu i kruh. Taj student će pažnju studentica pokušati privući na skroz kriv način koji je zapravo odbijanac. Zašto? Jer će popljuvati sve što ima veze s plažom jer ipak on je jadan neshvaćen. I zapravo ne voli biti na plaži. Logično, zar ne?

#5 Tipični "galeb" s dobrom spikom
Neovisno o tome je li ovaj student iz Splita, Osijeka ili Čakovca, možemo ga nazvati "galebom". Vjerojatno je probao baciti spiku svim djevojkama u krugu 200 metara od mjesta na plaži gdje je stavio ručnik. On se vodi onom "ako prođe, prođe" pa ako vas nije briga što se nabacuje vama, a prije toga se nabacivao vašoj kolegici – go for it!

#6 Pametnjaković
On je vjerojatno onaj student koji kolegama prije ispita kuka "da ništa nije učio", ali je naravno briljantno napisao ispit. Pogađate? Tipični smor, ali ga je možda malo teško prepoznati na plaži. No, nakon pola sata razgovora s ovim studentom shvatit ćete da vas uglavnom podcjenjuje kroz priču. Ako vi kažete da vam je za rujan ostalo dva ispita, on će reći da njemu nije ni jedan i da mu nije jasno zašto ljudi ostavljaju ispite za jesenski rok.


...'Poderao bih te kao karticu teksta': Najgori uleti s različitih fakulteta s kojima ćeš se uskoro susresti...Ivana Petrić
foto: Profimedia/Pixlr


studentistudenticetipoviplažabarenjeflertKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se