Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Zagrebački studenti snimili urnebesnu verziju popularnog hita: Domaći 'Despacito' posvetili prevarenim ženama

MojFaks | Laganini, 20.07.2017.Zagrebački studenti snimili urnebesnu verziju popularnog hita: Domaći 'Despacito' posvetili prevarenim ženama

Aktualni ljetni hit niste čuli samo ako cijelo ljeto niste izlazili iz stana. Pjesmu koju izvode Luis Fonsi i Daddy Yankee možemo čuti na svakom koraku te se lako pamti, a premda mnoge izluđuje, pjesma je učinila svoje – popela se na sam vrh ljestvica i doživjela brojne obrade. Studenti iz naše priče imaju vlastitu, urnebesnu, verziju 'Despacita'.

Prijevod riječi 'despacito' na hrvatski znači 'polako', a upravo suprotno od polako, hit je postala i hrvatska verzija hita Despacito. Naši studenti su obradili ovu pjesmu na humorističan način i tako nasmijali naciju, ali i regiju. Iza ideje za video stoji Ana Rogač, studentica treće godine modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkog fakultetu u Zagrebu.Osim Ane, u videu se pojavljuje i Hana s veterine, Ivan s naftnog rudarstva, Lea s Kineziološkog fakulteta, Dea s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Nina s PMF-a te snimatelj Marko s Hrvatskih studija. Naime, ova ekipa je zajedno išla u Treću gimnaziju u Zagrebu, a odatle i inspiracija za pjesmu.

Tekst pjesme nastao je u sat vremena, a inspiracija je bolna ljubav iz srednje


Ovi simpatični studenti, nekada kolege iz srednjoškolskih klupa, našli su se jedan dan na cugi pa prisjećajući se situacija iz srednje, došla je i ideja za video.

"Jedna od uspomena iz razdoblja srednje škole potaknula nas je da napravimo jedan ovakav video. Te kobne večeri smo se okupili nakon dosta vremena na cugi u Tkalči, a ja sam u svom stilu čitala ponudu s menija i pjevušila ju na poznate melodije. U tom trenutku, Lea se okreće i skuži stol iza nas, kršan momak iz srednje koji se u to doba dobrano motao oko nje, ali je bio prevelika 'faca' da bi se motao samo oko nje i tako smo se nekako po inerciji svi prisjetili neke svoje bolne ljubavi (da ti srce i duša krvare tri mjeseca, imaš 16 godina pa misliš da ako ti je tada netko slomio srčeko, više nikada nećeš naći nikoga, odselit ćeš u brvnaru na jezeru, saditi krumpire i umrijeti sam i brkat s 15 mačaka oko sebe). Još se u svu tu priču lijepo umiješao 'Despacito' koji su najprije svi popljuvali, a nakon par minuta se svi složili da je pjesma stvarno potukla sve što se potući moglo u svemiru zaraznih pjesama i da joj se milozvučnost mora priznati", prepričala nam je Ana.Tada je isplivao Anin neobičan hobi umetanja hrvatskih stihova u strane pjesme i nastala je ova sasvim nova verzija 'Despacita' – o nevjernim dečkima. Tekst je bio gotov za sat vremena nakon što su došli kod Ane pa je Marka "otjerala" za radni stol s kamericom, Ivan se primio gitare, a djevojke su dobile sunčane naočale.

...Pjesmicom do smještaja: Očajni zadarski student ostao bez stana zbog turista...


...Za 2 tjedna smo shvatile da smo u krivu: Studentice pokazale kako zapravo izgleda studiranje u Hrvatskoj...


"Izvukla sam ispod tepiha svoje stare radove na hamer papirima i na praznoj strani smo ispisali tekst i to polijepili po zidu (papir s refrenom smo okačili snimatelju oko glave pa je izgledao kao jedan od onih likova što po cesti dijele besplatne zagrljaje). Snimili smo se samo jednom. I nismo bili zadovoljni. Htjeli smo još jednom, ali je netko od susjeda počeo udarati s metlom u strop pa nam se nekako nije dalo imati posla s policijom u tri sata poslije ponoći. Tako da je ta prva verzija gdje smo samo htjeli vidjeti kako to izgleda na snimci, gdje ništa nije dogovoreno i sve se odvija spontano kao i zaboravljanje teksta i bježanje iz kadra te Hanino ulijetanje u kadar", kaže studentica.

Nakon što je ovaj video postao hit na društvenim mrežama i na portalima, nadamo se da ćemo uskoro gledati još Aninih uradaka.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva


DespacitoobradastudentipjesmaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se