Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Tito u riječkoj menzi: Pogledajte kako se zove blagajnik koji naplaćuje sve što studenti pojedu i popiju

MojFaks | Laganini, 10.01.2018.Tito u riječkoj menzi: Pogledajte kako se zove blagajnik koji naplaćuje sve što studenti pojedu i popiju

Kada dobijemo račun nakon što smo uzeli klopu u menzi uglavnom nam oko 'pobjegne' samo na iznos koji moramo platiti. No, na računu u riječkom studentskom restoranu 'Kampus' nije teško ne zamijetiti i nešto drugo. Naime, blagajnik ima isto ime kao političar iz prošlosti oko kojeg se i danas diže prašina.

Blagajnik na blagajni broj 23 u restoranu Kampus u sklopu riječkog Studentskog centra zove se Josip Broz. Fotografiju računa s imenom blagajnika podijelio je jedan mladić na Facebooku, a mnogi su se i nasmijali na tu slučajnost.

Pitali smo studenta koji je i "otkrio" Josipa Broza u menzi kako je reagirao kada je vidio da se blagajnik zove isto kao državnik iz bivšeg režima. Kazao nam je da mu se to sve čini jako simpatičnim i da se dobro nasmijao.


Foto: privatna arhiva

"Kad sam sjeo za stol i vidio detalje računa, na trenutak sam ostao zatečen, ali odmah potom sam se nasmijao. Iako je cijela situacija jako simpatična, moglo bi se iz nje izvesti niz ozbiljnijih komentara o radničkoj klasi, kapitalizmu i rizicima dugoročnog planiranja u ovom dijelu Europe - čak i kada su imena u pitanju", ispričao nam je kroz šalu student.

...Zagrebačkog studenta iznenadilo stanje na računu: Znate li da možete ući u minus na iksici?...


...Za ovu iskaznicu još niste čuli: Htjela kupiti iksicu pa se osramotila...


Kao što znamo, Tito se zvao Josip Broz, a njegovo ime i prezime i dalje izaziva brojne kontroverze u javnosti. Jedni ga hvale, drugi ga kude, a ovog Josipa Broza iz Rijeke sigurno studenti simpatiziraju jer ipak radi u menzi u koju obično odlaze gladni.

Ivana Petrić
foto: smotra.uniri.hr


blagajnikmenzaimeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se