Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Biser i krivotvoritelj: diplomu koprivničkog fakulteta potvrdio pečatom varaždinskog FOI-a

MojFaks | Laganini, 26.07.2016.Biser i krivotvoritelj: diplomu koprivničkog fakulteta potvrdio pečatom varaždinskog FOI-a

Nepromišljenim postupkom 26-godišnji mladić zaradio si je kaznenu prijavu, ali i titulu 'bisera'...

26-godišnjak koji je silno želio posao profesora u jednoj podravskoj srednjoj školi pribjegao je drastičnoj mjeri: iako nije položio sve ispite pa samim time niti stekao diplomu, na svom je računalu izradio lažnu ispravu s logotipom, pečatom i potpisom dekana o završenom obrazovanju, objavljuje ePodravina.

Tako "sklepanu" diplomu priložio je početkom svibnja s ostalom dokumentacijom prilikom prijave na natječaj za posao.

Sve to i ne bi bilo toliko smiješno da na lažnu diplomu fakulteta na kojemu je navodno studirao nije stavio pečat, logo i potpis dekana - potpuno drugog fakulteta.

Kako saznajemo od izvora čiji je identitet poznat uredništvu portala, mladić je iz mjesta Kneginca, a prijavio se za posao u Srednjoj školi Ludbreg. Njegov pokušaj lažiranja diplome propao je jer je na diplomu koprivničkog fakulteta stavio logotip i pečat varaždinskog Fakulteta organizacijske informatike, kao i lažni potpis dekana FOI-a, kaže nam izvor.

Ovu smo informaciju provjerili kod dekana prof. dr. sc. Nevena Vrčeka koji nam je rekao da s ovim slučajem nije upoznat: "Nemamo informaciju da je netko diplomu fakulteta iz Koprivnice ovjerio našim pečatom i mojim potpisom. Do sada nas nitko od državnih tijela zaduženih za procesiranja takvih slučajeva nije kontaktirao", odgovorio nam je.

Nad mladićem je dovršeno kriminalističko istraživanje u Ludbregu, a protiv osumnjičenog se, nadležnom državnom odvjetništvu, podnosi kaznena prijava za kazneno djelo Krivotvorenje isprava.

L.B./foto: arhiva


lažna diplomaFOILudbregKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se