Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ležiš, a para ide: Sada možete zaraditi preko 120 tisuća kuna za 60 dana provedenih u krevetu

MojFaks | Laganini, 29.03.2019.Ležiš, a para ide: Sada možete zaraditi preko 120 tisuća kuna za 60 dana provedenih u krevetu

Krevet vam je omiljeno mjesto i mogli biste u njemu ležati danima bez grižnje savjesti? Odlično! NASA ima posao za vas!

NASA volonterima nudi 122 000 kuna da leže u krevetu i gledaju TV. Odabranici za to NASA-ino istraživanje tijekom dva mjeseca doslovno sve morali bi raditi ležeći, prenosi zimo.hr. Svemirski stručnjaci iz NASA-e i Europske svemirske agencije proučavali bi ih 24 sata dnevno.

Izvor: Unsplash

Kako piše zimo.hr, ESA tvrdi da je takvo istraživanje ključno za razumijevanje štete koju mogu uzrokovati bestežinsko stanje, kozmičko zračenje, izolacija i prostorna ograničenja.

Svi sudionici moraju znati njemački jezik i imati najmanje 24 godine


Za istraživanje se mogu prijaviti zdravi ljudi starosti između 24 i 55 godina, među kojima će se odabrati 20 sudionika. Jedan je od uvjeta i taj da svi sudionici moraju govoriti njemački jezik, a istraživanje će se provoditi u Kölnu. Projekt iz dviju svemirskih agencija osigurat će sudionicima obilje zabave i materijala za čitanje za vrijeme koje će provesti u ležećem položaju. Također, preporučuju sudionicima da to vrijeme kvalitetno provedu, primjerice za pohađanje online tečajeva.


...'Ćorite' na faksu? Spavanje na predavanju tretirat će se kao simptom psihičkog poremećaja...


Kako će stručnjaci provoditi istraživanje? Sudionici će ležati u blagom nagibu s podignutim nogama iznad glave i tijela kako bi se smanjila krv koja se skuplja u ekstremitetima tijela. Na taj će se način oponašati boravak u svemiru, što može rezultirati utrnulošću i gubitkom mišića.Polovica sudionika proći će tretmane slične onima u komori umjetne gravitacije. Njih će se okretati u centrifugi na 30 okretaja u minuti u nadi da će se tako krv vratiti natrag u njihove ekstremitete. Istraživači se nadaju da će uspoređivanjem i kontrastiratiranjem fizičkog stanja dviju skupina dobiti podatke koji će pomoći u ublažavanju propadanja mišićnog tonusa tijekom dugoročnih svemirskih putovanja. Sudionici će nakon istraživanja proći i dvotjednu rehabilitaciju.

Ovo će istraživanje pomoći zaštiti brojnih astronauta koji odlaze na višemjesečne svemirske misije.

autor: MojFaks
izvor: Zimo
foto: Unsplash


NASAposaoležanjeležanje u krevetuKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se