Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Mitovi o ljubavnim vezama u koje moraš prestati vjerovati

MojFaks | Laganini, 23.03.2016.Mitovi o ljubavnim vezama u koje moraš prestati vjerovati

Zaljubljenost je nevjerojatna, čudesna, zbunjujuća i zastrašujuća, ali uvijek najpozitivnija stvar u našim životima. Nebo je modro, a trava zelenija jer promatraš svijet kroz ružičaste naočale.

No, veze nisu mačji kašalj! Svaka zahtijeva predanost, spremnost na kompromise, naporan rad na sebi i puno, puno ljubavi.

Ponekad možeš promatrati parove i misliti da je njima jednostavnije, ali zapamti da svaki par ima svojih problema, bez obzira koliko bili zaljubljeni.

Ovo su najčešći mitovi u koje moraš prestati vjerovati!

Dobra veza je ona u kojoj se ne trebaš truditi


Ako ste ti i tvoja bolja polovica suđeni jedno drugome, onda se ne trebate silno truditi, zar ne? Pogrešno! Čak i ako oboje vjerujete da ste srodne duše, na svkoj se vezi mora raditi. Svi mi imamo svoje mane i zbog toga niti jedan odnos nije idealan i lagan. Što se više trudite i što više želite ulagati u vezu znači da se više volite, a ne da imate previše problema.Ljubomora je samo nuspojava ljubavi


Ako te dečko/djevojka stalno ispituje gdje si i s kim si – to je znak ljubomore, a onda nije jednaka ljubavi. Ljubomora je najčešće znak nesigurnosti partnera, a ukoliko počne ugrožavati vašu vezu jer se neprestano pogoršava – važno je da o tome popričate i pokušate odgonetnuti zašto se jedno od vas dvoje osjeća toliko nesigurno.

Parovi koji se ne svađaju su najsretniji


Naravno da neprestano svađanje nije dobar znak, ali nije ni potpuni nedostatak svađe i prepiranja. Slaganja ili protivljenja izranjaju iz strasti i dokle god ste strastveni jedno prema drugome, postoji šansa da ćete se s vremena na vrijeme dramatično posvađati. Osobe koje se nikad ne svađaju ili nisu dovoljno bliske, nisu potpuno iskrene jedno prema drugome ili su zapravo poprilično ravnodušne u toj vezi.

Bolje je prešutjeti nezadovoljstvo ili uznemirenost


Taloženje emocija nikada nije dobra ideja. Može ti se učiniti da je sakrivanje osjećaja najbolja opcija, ali dugoročno će uništiti svaku vezu. Budite iskreni jedno prema drugome, a ako se partner povuče ili izgubi kad priznaš da ti je teško – vrijeme je da mu/joj kažeš zbogom jer dobri parovi podržavaju se i u teškim trenucima.Suprotnosti se privlače


Nitko ne kaže da se suprtonosti ne mogu privući, ali svakako morate imati nekih zajedničkih interesa i dodirnih točaka. Ako si u vezi s nekime s kime nemaš baš ništa zajedničko jer ste potpuno drugačiji, o čemu ćete razgovarati i kako ćete provoditi zajedničko vrijeme? Ne trebate biti klonovi, ali u nekim se stvarima ipak morate podudarati.

Seks nije važan za uspješnu vezu


Uspješne veze mnogo toga zahvaljuju baš seksu! To je začin veze koji produbljuje i održava bliskost i povezanost među partnerima i zbilja je jako važan dio svih veza, tim više kako vrijeme prolazi, a veza postaje stabilnija.

Netko je uvijek u pravu, a netko u krivu


Ponekad nijedno od vas nije u pravu, ali ni u krivu. Mišljenja postoje i svatko ima pravo na svoje, a ustrajanje na tome da tvrdoglavo utvrdite tko je pogriješio, a tko nije može uzrokovati samo još goru svađu i osjećaj nezadovoljstva. Dobri parovi uče jedni od drugih i prihvaćaju mišljenja onog drugog kao svoja.Ono što partner ne zna, ne može ga pogoditi


Tajne polagano truju svaku vezu i na kraju je razaraju. Možda ti se čini da je neke 'bijele' laži bolje sačuvati za sebe, neke događaje i situacije prešutjeti, ali ovo nikad nije slučaj. Ako zaboraviš spomenuti da si tog dana sreo/la nekog prijatelja, partner/ica ti neće zamjeriti jer je to poprilično nebitna informacija, ali sve važno, sve odluke, propuste, pogreške, teške situacije, svakako podijeli sa svojim partnerom/icom jer nikada ne znaš kada će i gdje isplivati, a tada će biti prekasno.

Svo slobodno vrijeme morate provesti zajedno


Ako svo slobodno vrijeme provodite zajedno, zanemarujete ostale dijelove veze i života koji su jako važni: vaš se život nije sveo samo na vašeg partnera! Siromašan život nikoga neće usrećiti stoga se potrudite da ne zapostavite prijatelje, hobije, obitelj i slične sadržaje bez kojih ćete se ubrzo početi osjećati jako nesretno u toj vezi.

L.B./izvor: College Times
foto: Pixabay


ljubavuspješna vezamitovisavjetiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se