Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Sveučilišna knjižnica upozorava studentice da ne dolaze 'polugole' učiti – muški kolege ne mogu se koncentrirati

MojFaks | Laganini, 08.05.2018.Sveučilišna knjižnica upozorava studentice da ne dolaze 'polugole' učiti – muški kolege ne mogu se koncentrirati

U knjižnicama, osobito sveučilišnim, puno vremena provode i studentice i studenti. Svima je jasno da se u knjižnici ne bi trebalo pričati, a studentice čini se, sada ondje ne mogu doći niti odjevene onako kako bi htjele jer, navodno, ometaju muške kolege.

Sveučilište u Zambiji, jedno od najuglednijih u toj afričkoj državi, u knjižnici je izvijestilo obavijest o tome kako bi se studentice trebale odijevati. Iz knjižnice optužuju djevojke da ondje dolaze "polugole" što "ometa muške studente koji se moraju koncentrirati na učenje".


Obavijest za studentice u knjižnici... izvor:bbc/Dikina Muzeya

Naravno, studenticama je upozorenje iz knjižnice zasmetalo pa je studentica Dikina Muzeya s treće godine komentirala da ako je studentima cilj učiti u knjižnici, tada trebaju gledati u knjige, a ne u ženske noge. Dikin kolega, student Killion Phiri, za BBC je komentirao da se teško koncentrira na knjigu kada u knjižnicu uđu kolegice u minicama i pripijenoj odjeći te dodao "da mu se tada počinju javljati neke druge misli".

...Uđi i isplači oči - ali samo na 10 minuta! Studentica napravila 'ormar za plakanje' u knjižnici...


...Seksi djevojka testirala koliko su koncentrirani studenti u knjižnici!...


Hoće li sveučilišna knjižnica u gradu Lusaki odustati od ovakvog pravila još nije poznato, ali će zbog ovakvog neobičnog poteza definitivno biti u fokusu javnosti, osobito studentica u Zambiji.

Ivana Petrić
foto: Unsplash


knjižnicapravilaobavijestpolugole studenticepravila odijevanjaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se