Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Neodgovornost na djelu: Zbog dejting aplikacija porastao broj spolnih bolesti među studentima

MojFaks | Laganini, 11.04.2019.Neodgovornost na djelu: Zbog dejting aplikacija porastao broj spolnih bolesti među studentima

Mnogi strahuju od spolno prenosivih bolesti pa se zato tijekom seksa štite prezervativima. No, čini se da to ne vrijedi i za studente. Naime, rezultati jednog istraživanja pokazuju porast spolnih bolesti među studentima i to zbog dejting aplikacija poput Tindera.

U današnje vrijeme, sve više ljudi svoje seksualne partnere upoznaje online. Istraživanje koje je provela Zava, medicinska stranica koja omogućava besplatno dijagnosticiranje bolesti, savjete itd., donosi prilično zabrinjavajuće rezultate. Otkrili su da je seksualno zdravlje mladih u Velikoj Britaniji ugroženo zbog povećanja korištena dejting aplikacija.

Izvor: zavamed.com

Istraživanje je provedeno među 2000 osobama od 18 do 24 godine, a rezultati su pokazali da mladi ugrožavaju svoje seksualno zdravlje i to zbog svojih online aktivnosti. 85 posto ispitanika se koristi dejting app-ovima, a najpopularnija među njima je Tinder (koristi ju 70 posto ispitanih), na drugom mjestu smjestio se Bumble (6 posto), na trećem je Grindr (4 posto). Četvrto mjesto zauzela je aplikacija Happn (2 posto) i posljednje Hinge (1 posto).

...Visokoobrazovani i slobodni: Pitali smo mlade bi li koristili dejting aplikaciju namijenjenu samo za one s diplomom...Od 2 000 ispitanih mladih, njih 18 posto reklo je da je "pokupilo" spolnu bolest od osobe koju su upoznali online. Klamidija je zasjela na tron kao najčešća spolna bolest među mladima koji koriste dejting aplikacije. Zanimljivo je i to da je veća stopa spolno prenosivih bolesti putem sastanaka s ljudima u aplikacijama za upoznavanje bile veće u ruralnim područjima među mladima nego u urbanim područjima.

Izvor: zavamed.com

Cijelo istraživanje pročitajte na linku.

Ivana Petrić
foto: Unsplash


spolno prenosive bolestiseksspolne bolestidejting aplikacijeistraživanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se