Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Lova ipak ne odlazi samo u dim: Novcem od poreza na marihuanu stipendiraju studente

MojFaks | Laganini, 25.04.2017.Lova ipak ne odlazi samo u dim: Novcem od poreza na marihuanu stipendiraju studente

U američkoj državi Colorado ekonomija je procvjetala nakon legalizacije marihuane. Ono što su dobili od legalizacije je velika suma novca od poreza, a ono što država planira napraviti jest – potrošiti ga na studentske stipendije.

Studenti iz Colorada je sigurno razveselila vijest od tome da će novcem od poreza na marihuanu upravo oni dobiti stipendije. Osim na stipendije, novac se troši i na obnovu kuća te zbrinjavanje beskućnika.

...Student pitao profesoricu: “Završavam fakultet i redovito pušim marihuanu. Jesam li neuspješan?”...


...700 kuna po lekciji: otvorena prva škola o pušenju trave...


Stipendije koje je "vutra" donijela namijenjene su za perspektivne studente koji su pokazali zavidan uspjeh na fakultetu. Državni proračun se počeo najviše puniti od poreza na marihuanu jer ju velik broj ljudi konzumira, a studenti poput Janet Calzadillas sa Sveučilišta Colorado zna koliko joj je sreće ova biljčica donijela. Barem što se stipendije tiče.

"Mislim da bez stipendije ne bih mogla nastaviti školovanje. Morala bih dizati kredite i razbijati glavu time kako da ih vratim", rekla je Janet za CBS Denver.


Izvor: Pixabay

Prije legalizacije taj isti novac se vrtio na crnom tržištu i bio je u vlasništvu narko kartela, što sada nije slučaj. Primjerice, Colorado je iskoristio 1,4 milijuna dolara od poreza na marihuanu za obnovu cesta, knjižnice i policijske postaje.

Ivana Petrić
izvor: Distractifity
foto: Pixabay


marihuanaporezistipendijeColoradoKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se