Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Živote, robijo: Umjesto sarme, za doček spremao – ispit!

MojFaks | Laganini, 08.01.2020.Živote, robijo: Umjesto sarme, za doček spremao – ispit!

Najluđa noć u godini je iza nas. I dok se neki ovih dana bacaju na obaveze koje su slavili 'na led' tijekom praznika, drugi su se njima bavili čak i tijekom dočeka.

Patnik ili student godine u kojega bi se svi trebali ugledati? Teško je reći što to točno natjera studenta da Silvestrovo provede iznad knjige. Kako se anonimni student požalio na stranici Ispovesti, umjesto lumpovanja na kraju godine – spremao je ispit.

I dok ima onih koji misle da je trebao spremati sarmu, a ne ispit, piti pivo i zabavljati se, ima i začuđujuće mnogo onih koji su mu u komentarima dali podršku i pokušali objasniti koje su to okolnosti koje dovedu do ovakvog, nesretnog scenarija. Dapače, neki tvrde da se tako "provelo", čak "90% studenata"!

Neki se solidariziraju i nagađaju da nesretni student sigurno studira pravo ili ekonomiju, a drugi se prisjećaju da su ubrzo nakon Nove morali poslati seminar pa su i oni kuckali, "odmah nakon vatrometa", programirali za zadaću, pripremali se za maturu, ponavljali gradivo istovremeno gledajući Nad lipom 35 ili na isti način svake godine ispraćali staru godinu!

Scenarija je mnogo. A čak i ako nisu sami tako proveli doček, mnogo studenata uz smijeh se prisjetilo barem jednog kolege koji odgovara ovom opisu i za kojega znaju (ili sumnjaju) da je na sličan način dočekao Novu.

Tisuće studenata koje je ova objava nasmijala ili ih podsjetila na muke koje su i njima samima poznate dokaz su da je među njima velik broj onih koji se čak ni tijekom ovakvih prigoda ne opuste tako što obaveze za fakultet ostave po strani.

Radi li se o stisci s vremenom i rokovima ili karakteru svakog pojedinog studenta, teško je reći, no jedno je sigurno – svako je kraj godine ispratio u svom stilu.

L.B./foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/Shutterstock


obavezestudentski životdoček Noveučenje na Silvestrovonajluđa noćKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se