Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nisu samo za 'teganje' i smijanje: Kolegiji o memovima uskoro na poznatom fakultetu

MojFaks | Laganini, 02.11.2017.Nisu samo za 'teganje' i smijanje: Kolegiji o memovima uskoro na poznatom fakultetu

Čini li se i vama da se komunikacija na društvenim mrežama pretvorila u označavanje osoba pod smiješnim sličicama? Teško je odoljeti kad naiđemo na nešto komično što nas podsjeti na kolegu, prijatelja ili člana obitelji, no čini se da se u memovima krije još mnogo toga...

Od omiljene razbibrige mladih do fenomena vrijednog akademskog proučavanja, tako bismo mogli opisati najnoviji razvoj događaja po pitanju viralnih memova. Naime, profesor sa Sveučilišta Berkeley u Kaliforniji koji se naziva Meme Lord sljedeće će akademske godine održavati kolegije posvećene ovim smiješnim sličicama jer smatra da one predstavljaju puno više od puke razbibrige. Dokaz je tome i najava osnivanja Odjela za proučavanje memova.

...Karijera na društvenim mrežama: Odsad možete studirati kako da postanete viralni na internetu...


"Memovi ubrzano postaju temelj na kojemu mladi grade svoje odnose", objasnio je u intervjuu za The Daily Californian. "Uprava fakulteta i ja smatramo da se proučavanjem mehanizama kojima u kojima stvaramo, ali i dekonstruiramo, takve naizgled jednostavne sličice sadržavaju ključ odgonetavanja svih nijansi komunikacije mladih."

Osim toga, Meme Lord smatra da su viralne šale dovoljno snažne da prevagnu u nečiju korist na izborima, utječu na osmišljavanje reklamnih kampanja, ali i mijenjaju ekonomiju u nadolazećim godinama.

...Kolegiji koji nikome nisu dosadni: od sladoleda, umjetnosti selfija i zombi apokalipse…


"Trenutno predvodim tim znanstvenika koji su se posvetili proučavanju mehanizama na koji memovi koje konzumiramo utječu na donošenje naših odluka", kaže. "Reći ću samo da studenti koji provode više vremena na stranicama posvećenima memovima imaju više šanse da u budućnosti ostvare veći financijski uspjeh, a o povećanju kvalitete života da i ne govorim."

Studenti spomenutog sveučilišta moći će se prijaviti za slušanje kolegija "Pepe, Dat Boi, and Kermit: Frogs as a Symbol of Vulnerability", "aN inTrODucTioN tO SpOngEBob ThEOrY" ili "Jokes about Dying" koji su u najavi za jesenski/zimski semestar 2018. godine.

...'What What in The Butt': ovo su najčudniji kolegiji koje možete pohađati!...


L.B./izvor: The Daily Californian
foto: Pinterest


memoviSveučilište BerkeleyKalifornijanovi kolegijiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se