Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Zagreb je upravo dobio novu studentsku menzu, a nama se čini da ima premalo mjesta za sve. 570 studenata će ovdje jesti? FOTO

MojFaks | Laganini, 30.10.2019.Zagreb je upravo dobio novu studentsku menzu, a nama se čini da ima premalo mjesta za sve. 570 studenata će ovdje jesti? FOTO

Sigurni da je otvorenje nove menze na TTF-u razveselilo sve studente koji ondje studiraju, no ne možemo, a da se ne zapitamo - hoće li biti dovoljno mjesta za sve...

Svečanom ceremonijom otvorena je nova menza na TTF-u. "Iznimna mi je čast da prvi puta u 28 godina, odnosno od 1991. na Tekstilno-tehnološkome fakultetu u Zagrebu možemo sa Studentskim centrom otvoriti restoran prehrane za potrebe naših studenata", tom je prigodom kazala Gordana Pavić, dekanica fakulteta.


...Studenti ovog fakulteta menzu čekali 28 godina: Evo kako izgleda novi restoran na TTF-u! FOTO...


Iako smo sigurni da je otvorenje nove menze na TTF-u razveselilo sve studente toga fakulteta, ne možemo se ne pitati hoće li biti dovoljno mjesta za sve. Naime, kako je u svome govoru prilikom otvorenja istaknula Pavić "na fakultetu djeluje 140 zaposlenika i na raznim razinama studija studira oko 570 studenata". Kapacitet menze je otprilike 30 sjedećih mjesta, što bi moglo predstavljati problem, posebice u vrijeme ručka kada su redovi u menzama najdulji i najčešći.


foto: MojFaks

Studentica TTF-a prisjetila se prošle menze, takozvane Blagovaone kojom baš i nije bila zadovoljna. "Hrana sama po sebi i nije bila nešto ukusna. Većinom je u ponudi bilo pohano, štrukle, krafne, piroške i sendviči i to je bilo 'tko prvi njegovo' tako da je do 11 ujutro malo što ostalo", priznaje nam studentica Martina.


foto: MojFaks

Blagovaona TTF-a bila je otprilike iste veličine kao i nova menza, samo što je bila otvorena samo za studente, a ne i srednjoškolce, što bi također trebao biti slučaj s ovom menzom. Sugovornica koja je nedavno diplomirala na TTF-u izrazila je svoje sumnje u to da će prostor biti dovoljno velik. "Mislim da je super da postoji neki prostor za prezalogajiti, ali ne znam kako će to funkcionirati jer prostor je stvarno malen", kaže. Napominje da je Blagovaona bila otvorena samo studentima, a ako će u novoj menzi jesti i srednjoškolci, gužva bi mogla biti ozbiljan problem.

I mi se pitamo isto. 


foto: MojFaks

V.S.
Foto: MojFaks


studentimenzanova menzaTTFKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se