Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

On ispao kriv jer ne gleda u knjigu nego 'okolo': Student htio pokazati grozno stanje čitaonice fakulteta pa ga drugi popljuvali

MojFaks | Laganini, 10.01.2019.On ispao kriv jer ne gleda u knjigu nego 'okolo': Student htio pokazati grozno stanje čitaonice fakulteta pa ga drugi popljuvali

Tko god je studirao negdje na Balkanu zna u kojim se ponekad očajnim stanjima nalaze knjižnice, čitaonice i same zgrade fakulteta. Upravo o groznom stanju čitaonice na Filozofskom fakultetu u Crnoj Gori izvijestio je jedan student, a onda dobio jezikovu juhu jer ljudi smatraju da bi trebao gledati u knjigu, a ne 'zvjerlati okolo'.

Jedan student htio je pokazati očajno stanje u kojem se nalazi čitaonica na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, ali nije očekivao negativne reakcije, prenosi Telegraf. Fotografije čitaonice na ovom fakultetu objavljene su na Facebook stranici "Podgorički vremeplov". Na njima se vidi kako su otpali dijelovi zidova ispod prozora i oko radijatora, opisali su na Telegrafu.


...Što se događa s menzom na Cvjetnom? Sa stropa kaplje voda dok studenti objeduju pa strahuju da će im se srušiti na glavu..."Zdravo, šaljem vam ovo u nadi da ćete objaviti, i da će neko vidjeti. Riječ je o čitaonici na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Mislim da ovo i nije baš primjerno za jednu obrazovnu ustanovu u 21. stoljeću.", napisao je student u opisu fotografija.Iako se vjerojatno nadao kako će svojoj objavom učiniti da se nešto promijeni, na kraju je ispalo da njega pljuju što ne uči nego gleda okolo. Neki od komentara su zaista zabrinjavajući jer je teško povjerovati da je ljudima postalo normalno da studenti uče u poluraspalim čitaonicama i učionicama. Ovo su pojedini komentari:

"Nikola Tesla bolje nije imao pa što je postao.... ne traži izgovore nego knjigu u šake"

"Ne s*ri nego uči. Nekima je i soba u kojoj spavaju i djecu podižu u gorem stanju. Ja dok sam učila, nisam imala kad gledati kakve su pločice i zidovi. Žene su nekad rađale u njivama, muškarci ratovali da brane kuću i zemlju, a ovi danas padaju u trans zbog neokrečenog zida"

"Treba izgasiti grijanje pa nećeš objavljivati nego knjigu u ruke"Naravno, ima i onih koji podržavaju studenta i slažu se da takvo stanje čitaonice nije primjereno za 21. stoljeće. No, jako je zanimljivo vidjeti da je mnogima u redu da studenti uče među gotovo raspadnutim zidovima, a eto, neki bi im ugasili i grijanje.

Ivana Petrić
izvor: Telegraf
foto: Facebook@Podgorički vremeplov


čitaonicagrozno stanjestudent upozorioKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se