Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Opasna navika: Studentica stalno grizla nokte i tako dobila rak kože pa sada upozorava druge da prestanu

MojFaks | Laganini, 07.09.2018.Opasna navika: Studentica stalno grizla nokte i tako dobila rak kože pa sada upozorava druge da prestanu

Mnogi studenti imaju naviku gristi nokte kada su nervozni, ali možda bi trebali tu radnju osvijestiti pa prestati. Zašto? Zato što je jedna studentica morala na amputaciju prsta zbog te naizgled bezazlene navike.

Studentica Courtney Whitehorn je "grickala" nokte nakon što joj se ta navika razvila zbog dugogodišnjeg maltretiranja vršnjaka u školi. Prije četiri godine studentica si je odgrizla cijeli nokat na palcu. Na početku nije niti shvatila što je učinila dok nije potekla gomila krvi.

Nažalost, studentici su liječnici morali odrezati palac... izvor: Mercury Press & Media/Daily Mail

"Nokat mi više nije bio isti i rastao je samo s jedne strane palca, a ja nisam stala s 'grickanjem' nokta dok koža pod palcem nije promijenila boju, odnosno, potamnila.", ispričala je studentica za Daily Mail.

...Student poginuo dok je s prijateljima skupljao Pokemone u parku...


Četiri godine je Courtney skrivala svoj palac jer ju je bilo strah te ujedno i sram. Tvrdi da ju je bilo sram zbog izgleda ruke, no panika je nastupila kada je palac počeo postajati sve više crn. Ipak je roditeljima otkrila što joj se događa s noktom pa je s njima u dogovoru odlučila otići na plastičnu kirurgiju vidjeti što se može učiniti da palac izgleda normalno. Liječnici su prilikom pregleda primijetili još nešto. Riječ je o obliku raka kože koji joj se razvio na palcu pa je kirurg studentici poslao poruku da će joj morati amputirati palac.


Tako se i dogodilo, a Courtney je svojom pričom htjela upozoriti druge ljude, osobito studente, da ne grizu nokte jer bi to moglo biti opasno za njihovo zdravlje.

Ivana Petrić
foto: Shutterstock


noktigrizla noktegrickanje noktijuopasnostudenticaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se