Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pjevati se može i rukama: zadarski studenti snimili spot na znakovnom jeziku

MojFaks | Laganini, 29.03.2016.Pjevati se može i rukama: zadarski studenti snimili spot na znakovnom jeziku

Erasmus Student Network Zadar (ESN Zadar) lokalna je podružnica Erasmus Student Network-a Hrvatska, odnosno ESN-a International, najveće studentske organizacije u Europi koja djeluje u 38 država s preko 15 000 volontera, a bavi se promicanjem mobilnosti pod krilaticom "studenti pomažu studentima".

ESN Zadar djeluje četiri godine, a iz semestra u semestar, odnosno iz godine u godinu, povećava se broj stranih studenata koji dolaze provesti jedan period svog obrazovanja na Sveučilištu u Zadru.

Među brojnim projektima ESN-a je i ExchangeAbility, odnosno projekt kojim se promiče mogućnost razmjene i dostupnost organizacije studentima s invaliditetom, njihovo uključivanje i sudjelovanje u aktivnostima lokalne sekcije, s ciljem povećanja sudjelovanja studenata s invaliditetom u programima razmjene te s ciljem da ESN organizacija bude dostupna svima.U sklopu toga projekta, ESN Zadar organizirao je radionicu znakovnog jezika u kojoj su članovi ESN-a Zadar Erasmus studente učili osnovama znakovnog jezika. Krajnji rezultat radionice bilo je snimanje glazbenog spota za pjesmu "Young as the morning, old as the sea" izvođača Passenger.

"Organiziranjem radionice i poticanjem stranih dolaznih studenata iz cijele Europe na sudjelovanje u ovakvim projektima želimo pokazati cijelu lepezu mogućnosti koji nudi Erasmus+ program studentske razmjene i potaknuti studente da rade na svom osobnom razvoju za vrijeme boravka u inozemstvu", poručuju iz ESN-a Zadar.L.B./izvor: Zadarski
foto: screenshot/YouTube


ESN ZadarPassengerznakovni jezikSveučilište u ZadruExchangeAbilityKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se