Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pogledajte originalni test i saznajte: Biste li prošli prijemni za upis na Cambridge?

MojFaks | Laganini, 23.08.2016.Pogledajte originalni test i saznajte: Biste li prošli prijemni za upis na Cambridge?

Britanski mediji objavili su primjerak sa pitanjima prijemnog ispita za prestižno Sveučilište Cambridge, a kako to izgleda možete provjeriti u nastavku.

Nakon 30 godina, sa Sveučilišta Cambridge odlučili su ponoviti pitanja za sve one koji namjeravaju studirati na ovom prestižnom sveučilištu, piše portal N1.

Među mnogobrojnim pitanjima budući studenti će pronaći i ona tipa "da li je migrantska kriza potakla i suzbila rasizam u Evropi" ili "da li su sve revolucije osuđene na propast".

Budući studenti će, između ostalog, morati riješiti matematičke slagalice ili napisati esej na percepciju autora Georgea Orwella "da postoje neke ideje koje su toliko pogrešne da ih samo izuzetno inteligentne osobe mogu u njih vjerovati".

Glasnogovornik Cambridgea je rekao da su mnoga pitanja sastavljena da bi saznali kako učenici pristupaju složenim pitanjima i da će pomoći sveučilištu da odabere one koji imaju sposobnosti da se nose sa zahtjevnim temama.

Donosimo vam primjere pitanja:

1. Telad uzgojena za teleće meso se uzgajaju u izuzetno surovim uvjetima i imaju kratak i mizeran život. Postoje mnoge druge vrste mesa na rapolaganju kao što su janjetina i osobe koje konzumiraju meso, a zabrinuti su zbog okrutnosti prema životinjama, trebaju izbjegavati teletinu i konzumirati neka od alternativnih mesa.

Koja tvrdnja od navedenih odgovara gore navedenoj pretpostavci?

A - Životinjama treba dozvoliti da žive što je duže moguće prije nego što budu pojedene.
B - Telad ne treba uzgajati za potrošnju njihovog mesa.
C - Metode koje se koriste u uzgoju drugih životinja za meso nisu jednako okrutne.
D - Životinje imaju pravo da budu tretirane humano.
E - Osobe koje jedu mesu, a brinu o okrutnosti prema životinjama, ne jedu teletinu.

2. Albert kaže: "Sve što Caroline kaže je istina". Betty kaže: "Sve što ja kažem je laž". Caroline kaže: "Sve što David kaže je istina". David kaže: "Sve što Caroline kaže je laž". Tko je jedini koji bi mogao govoriti istinu?

A - Albert
B - Betty
C - Caroline
D - David3. Iznad se nalazi mesingani držač papira Thomasa Lesliea Fullera koji pokazuje njegove inicijale. Koji od ponuđenih odgovora ispod ne predstavlja bočnu stranu predmeta iznad kada se stavi na površinu stola?
Odgovori na pitanja nalaze se u nastavku...


Točni odgovori:

    C
    D
    B


Izvor: N1
Foto: Shutterstock


prijemnicambridgetestfakultetKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se